Bruschetta met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Bruschetta met geitenkaas & zongedroogde tomaat

Als wij eters krijgen pak ik graag uit. Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, koffie met een likeurtje na, de hele mikmak! Om tijd te besparen bedenk ik op voorhand wat ik ga maken en zorg ik ervoor dat ik alles in huis heb zodat ik direct aan de slag kan. Ik bedenk vaak eerst wat voor hoofdgerecht ik ga maken. Afhankelijk van het hoofdgerecht bepaal ik hoeveel tijd ik nog heb (of wil uitgeven) voor de rest. Als ik veel tijd besteed aan het hoofdgerecht kies ik er soms voor om iets kleins te maken als voorgerecht. Zo maakte ik laatst bruschetta met geitenkaas en zongedroogde tomaat en serveerde dat met wat gegrilde groenten, olijfjes en een stokbroodje met smeersels. Bruschetta heeft niet veel tijd nodig en je kunt het kort voor aanvang bereiden. Zo heb je geen stress en lekker veel tijd voor het hoofdgerecht.

Bruschetta met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Wat heb je nodig?

 • Ciabatta of ander lekker brood
 • Verse geitenkaas
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Handje rucola
 • Balsamico creme
 • Extra vergine olijfolie
 • Geroosterde pijnboompitten
 • Peper en zout
Bruschetta met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Bruschetta met geitenkaas en zongedroogde tomaat

En je maakt het zo:

 1. Snij de ciabatta in stukken, smeer ze in met wat olie en rooster ze kort in de oven totdat beide kanten goudbruin zijn.
 2. Laat de broodjes iets afkoelen en ga er dan met een halve knoflookteen overheen.
 3. Beleg de broodjes met de geitenkaas, zongedroogde tomaten en rucola. Maak ze af met de olie, balsamico crème en geroosterde pitten. Klein beetje peper en zout erover en je voorgerechtje is klaar.

Deze Bruschetta toppings zijn ook lekker:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

2 gedachtes over “Bruschetta met geitenkaas & zongedroogde tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s