Bietensoep met appel en geitenkaas

Bietensoep met appel & geitenkaas

Er is een tijd van lekker eten en er is een tijd van balansen, maar laten we vooral niet overdrijven… als je af en toe een lichtere en gezonde maaltijd neemt is dat wat mij betreft genoeg. Heb je gisteren gezellig geborreld met vrienden inclusief wijntjes, biertjes en borrelhappen? Lunch de dag erna dan met een soepje of lichte salade. Iets te vaak uiteten geweest de afgelopen tijd? Laat de koolhydraten dan een keer achterwegen en eet een maaltijd boordevol groenten. Na carnaval, een etentje bij vrienden en veel te veel lekker eten op een foodmarkt kon ik ook wel wat ‘balans’ gebruiken. Daarom maakte ik soep van bieten. Biet is rijk aan antioxidanten en bevat veel ijzer. Het ontgift de lever en zuivert het bloed. Super gezond dus. Mooie bijkomstigheid, deze soep van biet, appel en geitenkaas (een beetje mag heus wel) heeft zoveel smaak en is zo lekker dat het absoluut niet als een straf voelt om te ‘balansen’. Probeer het zelf maar eens!

Bietensoep met appel & geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

Maak je de soep voor vier personen? Verdubbel de ingrediënten dan gewoon!

  • 250 gram gekookte bieten
  • 1 appel (schoongemaakt)
  • 1 gesnipperde sjalot
  • Klein stukje verse geitenkaas
  • Halve eetlepel gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • 500 ml groentebouillon


Zo maak je bietensoep met appel en geitenkaas:

  1. Snij de biet en appel in stukjes. Fruit de gesnipperde sjalot in de pan. Voeg de tijm, bieten en appel toe en bak kort mee.
  2. Voeg de bouillon toe en laat +/- 15 minuten koken. Pureer de soep dan tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de soep over de kommen en brokkel er wat geitenkaas overheen.

Laat dit kleurrijke, smaakvolle en bovenal gezonde soepje smaken. Mocht je nog meer soepinspiratie willen klik dan hier, er is genoeg.

Geen idee wat je met de andere 250 ml bieten moet doen?

Wat dacht je van: Wraps met rode biet, pompoen & gehaktballetjes, een maaltijdsalade met spinazie, pompoen, biet en geitenkaas of bulgur met bietjes & halloumi?

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

 

Een gedachte over “Bietensoep met appel & geitenkaas

Plaats een reactie