Cheeseburger met bacon

Pittige BBQ cheeseburger met bacon

Lekker eten kan soms zo simpel zijn. Zo ook deze pittige cheeseburger met bacon. Het geheime ingrediënt van deze burger? Louie Louis BBQ saus van Let’s Salsa. Net voordat het vlees de grillpan in ging heb ik hem ingesmeerd met deze pittige barbecuesaus. Man man man dat was een goed idee. De burger kreeg hierdoor net wat meer pit. Een lekker broodje met een fris-zure spinaziesalade met tomaat, pittige barbecue burger en een flinke plak cheddar. Niets meer aan doen en vooral niet delen. 

Pittige BBQ cheeseburger met bacon

Ingrediënten voor twee personen

 • 300 gram gehakt
 • 2 hamburgerbroodjes
 • Tipje Louie Louis BBQ Saus
  (of andere pittige BBQ of chipotle saus)
 • 2 plakken bacon
 • 2 plakjes cheddar kaas
 • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 6 cherrytomaatjes
 • Half sjalotje
 • 2 handen verse bladspinazie
 • Olie, (frambozen)azijn
 • Peper en zout naar smaak
Cheeseburger met bacon

Cheeseburger met bacon

Zo maak je deze pittige BBQ cheeseburger met bacon

 1. Meng het gerookte paprikapoeder door het gehakt. Let op dat je het vlees niet te veel kneed. Hoe losser het gehakt, hoe malser de burger. Vorm de burgers, ik gebruikte een hamburgerpers, en leg ze terug in de koelkast.
 2. Snij de cherrytomaten in vieren, meng met de gesnipperde sjalot, een scheut olijfolie en scheut azijn. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de spinazie pas toe voordat je de hamburger gaat maken.
 3. Haal de hamburgers uit de koelkast en smeer beide kanten in met olie, bestrooi rijkelijk met peper en zout. Verhit de grillpan en leg de hamburger erin. Na 1 minuut draai de burgers om en smeer je de bovenkant in met de BBQ saus. Draai de burgers na 1 minuut weer om en besmeer nu ook de andere kant met de saus. Bak beide kanten in totaal vier minuten en draai ze per minuut om.
 4. In de tussentijd bak je de bacon uit en gril je de binnenkant van de broodjes (dit kan wat mij betreft gewoon in dezelfde pan, naast de burgers. Heb je geen plek in de pan? Gebruik dan een tweede). In de laatste minuut leg je de plakjes cheddar kaas op de burger. Als de kaas gesmolten is ga je de burgers bouwen.
 5. Leg de onderkant van het broodje op een bord, smeer in met mayonaise. Haal de spinazie door de tomatensalade en leg op het broodje. Voeg nog wat extra tomatensalade toe en leg de bacon daar bovenop. Dan de burger en de bovenkant van het broodje. Voor de liefhebber nog wat ketchup of extra bbq saus.

Eet de overige spinazie en tomatensalade als bijgerecht en serveer eventueel met zelfgemaakte frietjes. Eet smakelijk!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s