Pittige linzensoep met chorizo

Pittige linzensoep met chorizo

Ik hou van chorizo en van linzen. Toen ik deze pittige linzensoep met chorizo in het Foodies Magazine zag staan moest ik hem dan ook direct proberen. Ik had vrijwel alles in huis, het enige dat miste was de chorizo. Helaas wel één van de hoofdbestanddelen en dus moest ik even langs de supermarkt. De wandeling waard want het is de chorizo die deze linzensoep zo lekker maakt. Of nou ja, eigenlijk zijn het de oliën en kruiden die vrijkomen wanneer je de chorizo verwarmt. Ik gebruikte droge linzen, deze heb ik de avond ervoor in een grote pan met koud water gezet. Mocht je dit teveel moeite vinden, koop dan gewelde linzen in een pot, blik of zak. Good to know: deze linzensoep vult enorm. Een goed gevuld soepbord zal dan ook voldoende zijn. Grote eters kunnen natuurlijk altijd nog wat extra nemen… maar hou je wat over? De dag erna is hij misschien wel nóg lekkerder. 

Pittige linzensoep met chorizo

Ingrediënten

 • 400 gram linzen
 • 1 gesnipperde ui
 • 2 gesnipperde knoflooktenen
 • 1 gesnipperde rode peper
 • 150 gram chorizo
 • 1,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
 • 400 gram gepelde tomaten uit blik
 • 500 ml runderbouillon
 • Zout en peper naar smaak
Pittige linzensoep met chorizo

Pittige linzensoep met chorizo

Zo maak je linzensoep met chorizo

 1. Laat de linzen uitlekken. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Snij de chorizo in dunne plakken en voeg de chorizo toe. Bak +/- 5 minuutjes totdat ze goudbruin zijn (die geuren die nu vrij komen zijn hemels!).
 2. Voeg het gerookte paprikapoeder en direct daarna de gepelde tomaten en de bouillon. Gebruik je gedroogde linzen (die je de avond ervoor op water hebt gezet?), voeg ze dan ook toe en laat 20/25 minuten koken. Gebruik je reeds gewelde linzen? Laat de boel dan eerst 15 minuten koken en voeg dan de linzen pas toe.
 3. Breng de soep op smaak. Verdeel over de soepborden en maak af met wat groene blaadjes.

Nog meer lekkere soepen met linzen:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s