Bulgur met bietjes & halloumi 

Voor alles een eerste keer: gekleurde bulgur en halloumi kaas en dat ook nog eens in een gerecht! Ik hoorde en las al veel over halloumi kaas, een kaas die op het eerste gezicht iets weg heeft van feta, maar je moet hem grillen en daarna vrijwel direct op eten. Die moest ik toch een keer proberen! De bulgur heb ik gekleurd met bietjes, die zijn weer in het seizoen en dus wilde ik er een gerecht mee maken. Zo ontstond dit kleurrijke en smaakvolle gerecht: bieten bulgur met halloumi. Een zoet, zout & fris maaltje.

bulgur met bietjes & halloumi

Ingrediënten

2 tot 3 personen

 • Bulgur met bietjes en halloumi

  Bulgur met bietjes en halloumi

  200 gram bulgur

 • 1 x rode ui
 • 1 x knoflookteen
 • 1 x rode biet en het bietensap
  Ik gebruikte vacuüm verpakte bietjes (gekookt), hier zit ook bietensap in waardoor de bulgur gaat kleuren! Hoe meer sap, hoe roder de bulgur.
 • 150 gram met erwten
 • Handje geroosterde pecannoten
 • Halloumi kaas
 • Handje munt en peterselie
 • 1/2 citroen

Bereiden

 • bieten bulgur met halloumi

  Voeg naast water ook wat bietensap toe

  Fruit de ui, knoflook en de bulgur. Rasp het bietje fijn en voeg dit samen met het bietensap toe aan de bulgur. Bereid de bulgur verder zoals op de verpakking vermeld staat. Als de bulgur klaar is doe je het in een schaal zodat het ietwat kan afkoelen.

 • Kook de erwtjes kort zodat ze nog een ‘bite’ hebben en rooster ondertussen de pecannoten.
 • Snij de munt (ik gebruikte citroenmunt) en de peterselie fijn en meng ze samen met de erwtjes, en het sap van een halve citroen door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper, let wel op met het zout want de kaas is van zichzelf ook erg zout.
 • Als allerlaatste gril je de halloumi kaas. Snij in dunne plakjes, verhit de grillpan goed en gril de kaas. De kaas wordt nu zachter.
 • Zorg dat de rest van de salade klaar staat, leg de plakjes halloumi kaas er boven op en serveer vrijwel direct. De kaas is nu namelijk op zijn best, hou kouder deze wordt, hoe taaier het wordt en daardoor ook minder lekker.
Rode bulgur

Tadaaaa

Halloumi met bieten bulgur

Grill de halloumi

Bieten bulgur met halloumi kaas

Serveer direct

Mijn eindoordeel:

Yay or Nay

 • Halloumi kaas – YAY!
  Een dikke vette JA. Ik ga deze kaas zeker vaker gebruiken! Deze kaas heeft zo veel smaak van zichzelf en dat zorgt er voor dat een simpele salade super smaakvol wordt zonder er heel veel bijzonders mee te doen.
 • Bietjes – Yay
  Ik ben niet zo van ‘de gekookte aardappels bietje ernaast en een stukje vlees-maaltijden’… en daarom eet ik vrijwel nooit biet. Zonde want het is gewoon lekker en ook nog eens gezond. Zeker in deze salade kwam de biet goed tot haar recht. En zeg nou zelf, de kleur is FAN-TAS-TISCH! Zoet, zout & fris, prima combo! Dus: yay, ik ga bietjes vaker gebruiken in salades met bulgur en couscous.
Advertentie

Een gedachte over “Bulgur met bietjes & halloumi 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s