Het perfecte gepocheerde ei met avocado en beenham

Het perfect gepocheerde ei

Altijd al willen weten wat het geheim is van het perfect gepocheerde ei? Vandaag ga ik het je vertellen. Ik hou van gepocheerde eieren en dan in het bijzonder eggs benedict. Ik heb lang staan stuntelen met het pocheren van eieren, maar ik heb een manier gevonden waardoor het nooit meer verkeerd gaat. Maar first things first, want het geheim voor het perfect gepocheerde ei is (tromgeroffel): verse eieren! Tja maar dan… Er zijn verschillende trucs om een gepocheerd eitje te maken. De één giet een scheutje azijn bij het water, de ander maakt een draaikolk in het water voordat het ei erin gaat, maar het kan nog makkelijker. Ik gebruik een bakje, wat vershoudfolie en een druppel olie. Hoe dat verder gaat lees je hieronder. 

Het perfect gepocheerde ei op een broodje met avocado & ham

Dit heb je nodig:

 • 2 verse eieren
 • 1 avocado
 • Lekkere ham
 • Lekker brood
 • Olie, peper en zout

Extra benodigdheden: vershoudfolie, een klein bakje en een pan

Het perfecte gepocheerde ei met avocado en ham

Het perfect gepocheerde ei met avocado en ham

En zo maak je het perfect gepocheerde ei:

 1. Rooster de boterhammen in de oven of broodrooster
 2. Kook water in de pan, als het water kookt zet je het vuur zacht. Er moeten geen bubbels in het water zitten als je de eiren er in gooit.
 3. Pak het schaaltje en leg daar vershoudfolie in. Smeer het vershoudfolie in met een druppeltje olie. Breek nu het ei open in de vershoudfolie. Draai de folie dicht zodat het ei in een soort van zakje zit. Doe dit ook met het andere ei.
 4. Leg de zakjes met de eieren nu in de pan (het uiteinde blijft rechtop staan en komt dus niet in het water). Laat de eieren nu 3 minuten koken.
 5. In de tussentijd snij je de avocado en deze prak je met een vork over de geroosterde boterhammen. Een scheutje extra vergine olijfolie er overheen en dan een plakje ham.
 6. Na drie minuten haal je de zakjes met eieren uit de pan. Snij het uiteinde van de vershoudfolie eraf en leg de eieren nu voorzichtig op de boterhammen. Trek het resterende plastic eraf. Strooi er nog wat peper en zout overheen en geniet!

Dit is de makkelijkste manier om een gepocheerd ei te maken en het gegarandeerd goed. Door het vershoudfolie blijft het ei bij elkaar en krijgt het zijn bekende ronde vorm.

Variatie tips:

Een gepocheerd eitje is lekker op een geroosterd broodje, op een bagel maar ook bij een groene salade. Doe er kaas, kip, ham of zalm bij en wat frisse groenten zoals tomaat en komkommer. Beetje olijfolie er overheen, azijn, peper en zout en klaar. Met een gepocheerd eitje maak je ieder broodje en iedere salade net een beetje meer speciaal.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

7 gedachtes over “Het perfect gepocheerde ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s