Belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas en granaatappel

Belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas & granaatappel

Vroeger was ik geen broodeter. In plaats van een boterham at ik liever crackers of rijstwafels. Er waren echter uitzonderingen, zoals een witte boterham met hagelslag (dubbelgevouwen en flink dichtgedrukt) en een hele donkerbruine boterham met boter en kaas. Tegenwoordig kan ik echt genieten van brood, maar ik blijf gewoon niet zo’n fan van een ‘normale’ boterham. Doe mij maar lekkere belegde broodjes of een snee zuurdesem of brood dat gevuld is met zaden, pitten of noten. Ik tover een standaard broodje of boterham graag om een tot een feestje. Zoals deze belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas en granaatappel. Zien ze er niet mooi uit? Snel en makkelijk te bereiden en enorm lekker!

Belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas & granaatappel

Wat heb je nodig?

  • Lekker brood naar keuze, ik gebruikte zuurdesembrood.
  • Gerookte kip
  • Zachte geitenkaas
  • Granaatappelpitjes
  • Rucola
  • Peper en zout
Belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas en granaatappel

Belegde broodjes met gerookte kip, geitenkaas en granaatappel

Belegde broodjes maak je zo:

Een echte bereidingswijze is natuurlijk niet nodig. De kracht achter een lekker belegd broodje is dat jij hem belegd met alles wat je lekker vind. Een boterham met ham, kaas of chocoladepasta is natuurlijk lekker, maar in het weekend mag je best een beetje uitpakken tijdens de lunch. En met uitpakken bedoel ik niet dat je uren in de keuken moet staan maar gebruik ingrediënten die jij lekker vindt.

Voor deze broodjes smeer je wat zachte geitenkaas uit over het brood. Leg de gerookte kip erbovenop, de rucola en de granaatappelpitjes. Maak het broodje af met wat peper, zout en een druppel olie en je broodje is klaar.

Andere makkelijke en lekkere belegde broodjes voor de lunch:

  1. Clubsandwich met kip, chorizo & aioli
  2. Het perfect gepocheerde ei op een broodje
  3. Lunchbroodje met geitenkaas & peer

De lekkerste belegde broodjes maak je met restjes:

Tover je restjes uit de koelkast om tot een heerlijke lunchmaaltijd. Maak met een restje kip een heerlijk broodje met geitenkaas en peer. Van een stukje zalm een lekkere broodje met zalmsalade met kappertjes en ui. Gehaktbal over? Wat dacht je van een lekker broodje bal met mosterd of satésaus?! Zo zie je maar dat je nog heel veel lekkers kunt maken met restjes uit de koelkast.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s