Samen Bourgondisch - AVG Dekluxe: Gevulde varkenshaas, caprese en gebakken krieltjes

Varkenshaas gevuld met tapenade

Krijg je vrienden over? Wil je indruk maken op je (schoon)ouders of een keer net even iets specialer koken voor je vriend(in)? Ga dan voor deze AVG Deluxe: gevulde varkenshaas, caprese salade en gebakken krieltjes. Erg smaakvol en een goede variant op een standaard aardappel-vlees-groenten gerecht!

 • Bereidingstijd: 45 minuten (30 minuten oven)
 • Moeilijkheidsgraad (1 – 5): 3
 • Portemonnee-vriendelijk (1 – 5): 3

Samen Bourgondisch - AVG Deluxe: Gevulde varkenshaas, caprese en gebakken krieltjes

AVG Deluxe: Gevulde varkenshaas, caprese en gebakken krieltjes

Ingrediënten: 2 – 4 personen*

 • Varkenshaas
 • Pot zongedroogde tomaten
 • Verse basilicum flinke bos
 • Pijnboompitten – 1 handje
 • Parmezaanse kaas – 80 gram
 • Parmaham – 10 plakken
 • Rucola – 2 handen
 • Roma tomaten – 4/5 stuks
 • Bol mozzarella
 • Krieltjes – 500 gram
 • Cocktailprikkers

Portemonnee-vriendelijk inkopen doen: Het merendeel van de ingrediënten heb ik gekocht bij Lidl: Varkenshaas, zongedroogde tomaten, basilicum, roma tomaten, pijnboompitten, Italiaanse kaas, mozzarella Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bereid de tapenade: Mix vervolgens de gedroogde tomaten, de basilicum (bewaar een aantal blaadjes voor stap 3), Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten met een flinke scheut olie en zwarte peper tot een tapenade.
 3. Vul de varkenshaas: Snij de varkenshaas voor een derde open over de lengte (dus niet door midden). Leg de varkenshaas open en sla deze nu wat platter met een deegroller (geen deegroller? Gebruik een lege fles die je omhuld met huishoudfolie).

  Samen Bourgondisch: Vul de varkenshaas met de tapenade

  Samen Bourgondisch: Vul de varkenshaas met de tapenade

 4. Leg de plakjes parmaham op een plank en laat ze steeds een beetje overlappen. leg hier vervolgens de platgeslagen varkenshaas op. Verdeel een aantal basilicumblaadjes over het midden van de varkenshaas en smeer hier flink wat tapenade op.
 5. Rol het vlees vervolgens dicht en steek vast met cocktailprikkers. Leg de varkenshaas-rol in een ovenschaal, besprenkel met olie en voeg nog wat zwarte peper toe.
 6. Bereid de varkenshaas: Laat de varkenshaas +/- 30 minuten in de oven gaar bakken. Controleer met een sateprikker/vleespen/vork rond de 20/25 minuten of het vlees al bijna gaar is. De prikker moet warm zijn en redelijk gemakkelijk en en uit het vlees gaan. Lukt dit? Dan is het gaar en kan je het eruit halen. Laat de rol vooral niet onnodig lang in de oven staan, hierdoor kan hij namelijk droog worden.
 7. Bak de aardappels & maak de caprese: In de tussentijd bak je de met olie en kruiden bestrooide krieltjes. En als laatste snij je de tomaten en mozzarella, scheur wat basilicumblaadjes, voeg samen in een saladebak en besprenkel met olie, balsamico en peper en zout naar smaak.

Geniet van deze smaakvolle AVG Deluxe

Liefs, Deborah | Samen Bourgondisch.

Tip 1: Heb je nog wat tapenade over? Bewaar deze dan in de koelkast, voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe zodat deze goed onder staat en langer bewaard kan blijven. Lekker voor op een toastje, op een hartige boterham of door een pasta!

Tip 2: * Eet je met zijn tweeën? Halveer dan de ingrediënten voor de salade en de aardappels. Het vlees bereid je wel in zijn geheel. Alles wat overblijft vries je in voor een volgende keer of neem je de dag erna mee voor de lunch.

Advertentie

4 gedachtes over “Varkenshaas gevuld met tapenade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s