Aspergesoep recept zelf maken

Extra lekkere aspergesoep

Asperges! Ze zijn weer volop te koop, hoera! Terwijl ik over de markt struinde kwam ik het witte goud overal tegen. Ik besloot een zak met ‘gebroken asperges’ te kopen. Niets mis mee, alleen zijn het geen hele asperges. Perfect voor aspergesoep dus. Omdat ze gebroken zijn, zijn ze ook wat goedkoper. Daar wordt de aspergesoep automatisch een stuk lekkerder van ;). Hieronder staat een makkelijk recept voor aspergesoep met slechts enkele ingrediënten. Ook geef ik je verschillende variatie op dit basis recept voor aspergesoep en deel ik andere asperge recepten. Lang leve de lente!

Extra lekkere aspergesoep

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • Ongeveer 500 tot 750 gram witte asperges
  • 1 gesnipperde sjalot of een kleine witte ui
  • 750 ml runderbouillon
  • 125 ml slagroom
  • Grof gehakte verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak
Aspergesoep recept zelf maken

Aspergesoep recept zelf maken

Zo maak je aspergesoep:

  1. Snij de het houtige gedeelte van de onderkant van de asperges. Schil de asperges tot aan de kopjes met een aspergeschiller, dunschiller of voor mijn part een kaasschaaf. Snij de asperges vervolgens in stukken van +/- 1 cm en bewaar de kopjes.
  2. Fruit de ui in de soeppan en voeg dan de aspergestukjes toe, hou de aspergekopjes nog even achterwegen. Bak de asperge kort mee en blus dan af met de runderbouillon. Laat dit zo’n 10 tot 15 minuutjes koken totdat de asperges gaar zijn. Pureer de soep dan tot een gladde massa (je kunt hem ook in de blender gooien).
  3. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en de room. Laat de soep nog 5 minuutjes koken zodat de aspergekopjes beetgaar zijn.
  4. Verdeel de soep over de kommen en strooi er verse peterselie overheen.

Wij aten er een broodje bij met kruidige hüttenkäse, zalm en een vers gekookt eitje.

Aspergesoep variaties en andere asperge recepten:

Dit is basisrecept voor aspergesoep, maar je kunt deze makkelijk aanpassen door slechts enkele ingrediënten toe te voegen. Bekijk hieronder de verschillende variaties en andere recepten met asperges.

Recept Aspergesoep met zalm:

Leg wat snippers gerookte zalm op de bodem van de soepkommen en giet daar overheen de soep. Maak de soep af met wat fijngesneden lente-ui.

Recept Aspergesoep met ham:

Strooi net voordat je de soep serveert wat reepjes ham over soep gevolgd door wat verse peterselie.

Andere asperge recepten:

Hoe weet je of asperges vers zijn?

Als de asperges piepen! Piepen? Jup. Leg je hand op de asperges en beweeg ze tegen elkaar aan. Maken de asperges een piepend geluid? Dan zijn ze vers en dus perfect om te gebruiken.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Een gedachte over “Extra lekkere aspergesoep

Plaats een reactie