snelle pasta recepten - spaghetti met tuinbonen en pancetta

Snelle pasta met tuinbonen en pancetta

Wanneer heb jij voor het laatst tuinbonen gegeten? Ik tijdens een van onze eerste dates bij Zürich. Dat is al weer 2,5 geleden. Afgelopen week waren we daar weer een hapje eten en toen moest ik denken aan de kalfsschenkel met tuinbonen die ik toen at. De dag erna ging ik op zoek naar tuinbonen, en wat denk je… nergens de vinden in het groenteschap. Andere winkel, ook niets. Potverdorie, waar verkopen ze tuinbonen?! Op dat moment viel mijn oog op het schap met blikgroenten. Tussen al het ingeblikte spul stond ook een blikje met tuinbonen. Hoera! Dit kwam eigenlijk nog beter uit, want ik wilde een snel gerecht maken. Nu hoef ik de boontjes niet zelf te doppen ;). Extra snel, gezond en lekker. Deze snelle pasta met tuinbonen en pancetta heeft het allemaal. 

Snelle pasta met tuinbonen en pancetta

Ingrediënten:

 • Spaghetti voor 2 personen
 • 150 gr tuinbonen (blik)
 • Pancetta
 • Zeste van een halve citroen
 • 200 ml room
 • Scheutje witte wijn
 • 2 tenen knoflook
 • 1 sjalot of kleine witte ui
 • Paar takjes verse basilicum
 • Parmezaanse kaas
 • Peper
snelle pasta recepten - spaghetti met tuinbonen en pancetta

snelle pasta recepten – spaghetti met tuinbonen en pancetta

Snelle pasta recepten, zo maak je ze:

 1. Kook de spaghetti beetgaar in water met een flinke snuf zout.
 2. Snipper en fruit de ui en knoflook. Snij de pancetta plakken in grove stukken en voeg toe. Bak kort mee (hoeft niet uitgebakken te worden) en blus dan af met een scheut witte wijn. Laat kort inkoken en voeg dan de kookroom toe. Laat ook dit inkoken.
 3. Giet de tuinbonen af en voeg ze toe aan de saus. Rasp de citroen boven de pan en breng op smaak met peper. Giet de saus nu over de spaghetti en roer goed door.
 4. Scheur de basilicum in kleinere stukken over de pasta heen en maak eventueel af met wat Parmezaanse kaas.

Geniet van deze snelle pasta en van de rest van je avond!

Nog meer recepten voor snelle pasta:

Is blik groente net zo gezond als verse groente?

 • Nee. Verse groente is natuurlijk altijd het gezondst. Maar groenten uit blik is nog altijd heel erg gezond. Er gaat namelijk maar een klein deel van de voedingswaarde verloren tijdens de productie. Het is dus een gezond alternatief als je niet aan verse groente kunt komen of als je geen tijd hebt om de groente zelf schoon te maken en te bereiden. Let echter wel op met het toevoegen van zout, om de een of andere reden voegen ze dat namelijk al toe aan de groenten.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Een gedachte over “Snelle pasta met tuinbonen en pancetta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s