Romige pasta met tonijn en tuinbonen

Pasta met tonijn en tuinbonen

Na een dagje strand (ff lekker bijkleuren!) was het tijd voor een snelle maaltijd. Ik besloot eerst te kijken wat wij nog in huis hadden. Het zal je namelijk verbazen wat voor verrassende maaltijden je kunt maken door ‘uit de kastjes’ te koken. Voor de startende kok; ik raad altijd aan om genoeg lang houdbare spullen in huis te hebben zoals pasta, couscous, rijst, ingeblikte tomaten, ansjovis en uiteraard blikjes tonijn. Ik zeg ‘uiteraard’ omdat wij altijd tonijn in huis hebben, je kunt er namelijk ongelofelijk veel mee. Gebruik tonijn voor in een salade, vul er puntpaprika’s mee, maak een tonijnomelet, een broodje of een lekkere pasta met tonijn. Dit keer maakte ik pasta met tonijn en tuinbonen. Mocht je alleen erwtjes of bonen in huis hebben, dan gebruik je die toch gewoon! Deze romige pasta met tonijn en tuinbonen is voordelig (want je kookt uit de voorraad), super smaakvol en snel klaar.  Dit recept is dus ook voor de beginnende thuiskok makkelijk om te maken, iets met je ‘eigen boontjes doppen’ ;). Over boontjes gesproken, hieronder vertel ik je ook waarom je tuinbonen dubbel moet doppen. 

Pasta met tonijn en tuinbonen

Ingrediënten voor twee personen

 • 250 gram fusilli
 • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
 • 100 gram diepvries tuinbonen (dubbelgedopt)
 • Kleine rode ui
 • 8 cherrytomaten
 • Sap en rasp van een halve citroen
 • 125 ml kookroom
 • Halve theelepel viskruiden
  (ik gebruikte viskruiden van Dille en Kamille, daarin zitten kruiden als: dille, kerrie, komijn, majoraan, mierikswortel, mosterdmeel, oregano, paprika en tijm)
 • Peper en zout naar smaak
 • Optioneel voor meer bite: geroosterde pijnboompitjes
Romige pasta met tonijn en tuinbonen

Romige pasta met tonijn en tuinbonen

 

Ze maak je pasta met tonijn en tuinbonen

 1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. In de tussentijd dop je de snijbonen nog een keer. Diepvries snijbonen zijn al één keer gedopt, maar als je het buitenste velletje eraf haalt hou je een veel delicater boontje over. De schil is namelijk wat bitter. Heb je echt weinig tijd? Laat het dan voor wat het is maar kook ze dan wel +/- 6 minuten. De dubbelgedopte tuinbonen hoef je niet te koken.
 2. Snij de rode ui door de helft en snij er dan dunne plakjes van. Fruit de ui en voeg dan de tuinbonen toe. Bak 1 minuutje en doe dan de gehalveerde cherrytomaten toe en dan de kookroom. Doe er een halve theelepel viskruiden bij en laat zachtjes inkoken zodat de room wat dikker wordt.
 3. Als laatste voeg je de uitgelekte tonijn toe, de afgegoten fusilli, peterselie en citroenzeste en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en serveer direct.

Eet smakelijk!

Hier vind je nog meer snelle pasta’s:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s