Varkenslapje met mosterdroomsaus

Varkenslapjes met mosterdroomsaus

Aaaaaaan tafellllll! Roep maar vast, want deze varkenslapjes met mosterdroomsaus staan binnen een kwartiertje op tafel. In die zelfde tijd maak je wat groenten, zoals boontjes en gebakken champignons, en vergeet de aardappeltjes en de jus niet. Hoe je die jus maakt? Dat vertel ik je onderaan het blog. Maar laten we beginnen met de varkenslapjes met mosterdroomsaus. Simpel en snel, wie wilt dat nu niet op een doordeweekse avond. 

Varkenslapjes met mosterdroomsaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 varkenslapjes
  • 75 ml roomsaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • Paprikapoeder, peper en zout naar smaak
Varkenslapje met mosterdroomsaus

Varkenslapje met mosterdroomsaus

Zo maak je varkenslapjes met mosterdroomsaus

  1. Haal de varkenslapjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en besprenkel met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Verwarm de kookroom en de mosterdsaus in een steelpannetje. Roer goed door zodat het één wordt. Laat zachtjes inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  3. Smelt bak en braad in de pan en laat de varkenslapjes +/- 2 á 3 minuten per kant (afhankelijk van hoe dik ze zijn) bakken in de pan. Haal de lapjes uit de pan en laat kort rusten in zilverfolie.

Leg het vlees op de borden, giet de mosterdroomsaus er overheen. Wij aten er boontjes en gebakken champignons bij en een ‘smash it patato‘ van CelaVita. Voor die laatste heb je geen recept nodig overigens… de naam zegt het namelijk al! Lekker en handig!

  • Maak een jus van de restjes in de pan
    Giet een scheutje water toe aan de pan waar de varkenslapjes in hebben gezeten. Voeg 1/2 theelepel bindingsmiddel (opgelost in wat water) toe aan het water er roer door met een garde. Je zult zien dat de jus direct gaat binden. Proef of de jus op smaak is en voeg eventueel nog een stukje roomboter toe. Jup… niet gezond, wel lekker! Giet de jus over de groenten of de aardappeltjes en smullen maar!

Op zoek naar nog meer recepten met varkensvlees? Je vindt ze hier.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s