Gezonde frietjes uit de oven

Gezonde frietjes uit de oven

Patattekes! Daar had ik zin in, maar dan wel semi gezonde. Deze heerlijke frietjes komen niet uit de frituurpan, niet uit airfryer en ook niet uit de snackbar op het plein. Waar komen ze dan wel vandaan? Uit de oven natuurlijk. Maar, zijn ze dan wel knapperig? Ja zeker. Het geheim van de knapperige frietjes uit de oven? Dat lees je hieronder in het recept. Enneh… aangezien de frietjes zo gezond zijn, mag je er best een kloddertje mayonaise bij eten, vind je ook niet?!

Gezonde frietjes uit de oven

  • 5 aardappelen (vastkokend)
  • Snuf zout
  • Scheutje olijfolie

Extra nodig: een ovenplaat, bakpapier en een oven 😉

Gezonde frietjes uit de oven

Gezonde frietjes uit de oven

Zo maak je deze gezonde frietjes uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en verwijder eventuele oneffenheden. Snij de aardappel eerst in vieren en snij dan ook deze stukken weer doormidden. 
  2. Kook de aardapppeltjes voor +/- 10 minuutjes in de pan. Let op dat ze niet helemaal doorgekookt zijn, want hierna gaan ze de oven nog in. Dep de frietjes droog met keukenpapier.
  3. Druppel wat olijfolie over de frieten en strooi er zou overheen. Hussel de boel goed door elkaar en verdeel de frieten dan over de ovenschaal. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet aanraken. Hierdoor kunnen ze allemaal krokant worden.
  4. Laat de frietjes zo’n 30 minuten in de oven en draai ze halverwege om. Op het laatste moment kun je de gril nog kort aanzetten voor een krokantere bite. Let er wel op dat de frietjes niet te bruin worden, dan worden ze iets te krokant :p.

Nou, dat was alles. In de tussentijd kun je een lekker stukje vlees bakken en een salade maken. Een heerlijke doordeweekse maaltijd, al zeg ik het zelf.

Mocht je alle tijd hebben, bijvoorbeeld in het weekend, maak dan eens een frietje pulled beef. Oeh, dat is pas echt smullen!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s