Frietje pulled beef

Frietje pulled beef

Pattattekes! Daar zegt toch niemand nee tegen?! Afgelopen week kreeg ik mijn tweede pakketje van CêlaVíta binnen en deze was gevuld met twee zakken verse friet, wat een feest! Diezelfde middag had ik toevallig een artikel gelezen over Bram’s Gourmet Frites die in samenwerking met Herman den Blijker Hollandse friet met vijf soorten stoof op de markt heeft gebracht. En toevallig had ik vorige week pulled beef gemaakt en was er nog een heleboel over, dat kwam dus mooi uit: 1 + 1 = 2! Dus aten wij gisteren frietjes uit de oven met pulled beef. Wat mij betreft het lekkerste frietje tot nu toe! Ik hoor je denken: Ok, en hoe komen we dan aan die pulled beef? Nou, die maak je zelf en dat is eigenlijk heel makkelijk maar het moet wel een aantal uur in de oven staan. Begin dus op tijd! 

Frietje pulled beef

Ingrediënten voor de Pulled Beef (langzaam gegaard rundvlees):

Pulled beef voor 6 tot 8 personen
(Alles wat overblijft vries je in voor een andere keer! Lekker met wat brood, op een frietje -zoals ik deed- of met een salade ernaast.)

 • Borststuk van rund 1 kilo
  Haal je bij de slager
 • Fijngesneden pancetta – 150 gram
 • Gesnipperde ui – 1 stuks
 • Geperste knoflooktenen – 4 stuks
 • Laurierblaadjes – 2 stuks
 • Rozemarijn – 3 takjes
 • Rode wijn – 300 ml
 • Rode wijnazijn – 125 ml
 • Runderbouillon – 500 ml
 • Bruine basterdsuiker – 2 eetlepels
 • Tomatenblokjes uit blik – 800 gram

Nodig: Een grote pan met dikke bodem die in de oven kan (ik gebruikte een crueset pan)

Voor de frietjes:

 • Frietjes met schil van CêlaVíta
 • Olie met rozemarijn en knoflook
  (Je kunt ook alleen olie gebruiken en verse knoflook en rozemarijn toevoegen bij de frietjes in de oven)
Frietje pulled beef

Frietje pulled beef

De Pulled beef bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees aan beide kanten tot het mooi bruin is (ongeveer 2-3 minuutjes aan beide kanten). Neem het vlees eruit en zet apart.
 2. Bak de pancetta in de pan en voeg daarna de ui en knoflook toe en bak kort. Vlees terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe, let op want de pan gaat bomvol zitten! Doe de deksel op de pan en zet deze nu in de oven en laat 3,5 tot 4 uur in de oven koken.
 3. Haal de pan voorzichtig uit de oven en haal het vlees eruit. Je kunt het vlees nu met twee vorken uit elkaar trekken.

De frietjes bereiden:

 1. Deze verse frietjes zijn gemakkelijk te bereiden in de oven! Ik besprenkelde ze met wat rozemarijn-knoflookolie en wat zout. Verwarm de oven voor op 220°C en verdeel de friet gelijkmatig over de bakplaat (met bakpapier). De frietjes hoeven in totaal maar een half uurtje tot 40 minuten in de oven. Schud ze halverwege even om, ze zijn klaar als ze knapperig en goudgeel zijn!
 2. In de tussentijd fabriceerde ik een frietzakje van bakpapier (1 vel door de midden knippen, oprollen en vervolgens aan een kant een beetje trekken zodat het een zakje wordt. Ik heb het bakpapier vastgezet met wat plakband. Je kunt natuurlijk ook frietzakjes kopen of het gewoon op een bord doen!
 3. Verwarm de pulled beef (voeg een klein beetje kookvocht toe) en leg deze op de frietjes. Serveer er een frisse salade bij en uiteraard een goede klodder mayonaise!

Hmmm, doe mij er nog zo een!

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

5 gedachtes over “Frietje pulled beef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s