Banoffee taart met bastogne bodem

Banoffee taart: de taart die nooit mislukt

Er zijn er twee jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat zijn wij… Ja, je wist het waarschijnlijk nog niet maar ik heb een tweelingbroer. Vandaag vieren wij onze 29e verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het is maandag, dus geen gekkigheid tot laat in de nacht, maar wel taart en vanavond lekker uit eten bij Toscanini (zin in!). Deze Banoffee taart is hier al jaren een succes omdat er geen oven aan te pas komt en omdat de combinatie banaan en toffee gewoon mega goed is. Gefeliciteerd lieve brüder, ik eet een stukkie taart op ons!

Banoffee taart: de taart die nooit mislukt

Ingrediënten

 • 1,5 pak bastogne koeken
 • 100 gram roomboter
 • Bebogeen
 • 4 bananen
 • Slagroom
 • Cacao
Banoffee taart met bastogne bodem

Banoffee taart met bastogne bodem

Zo maak je deze no-bake Banoffee taart

 1. Smelt de boter in de pan en verkruimel de bastogne koeken in een mixer. Heb je geen mixer? Doe de koeken dan in een plastic zakje die je kunt afsluiten en sla er met een pan op totdat ze verkruimeld zijn.
 2. Roer de gesmolten boter door de bastogne koeken en verdeel het mengsel over de springvorm (voor het gemak kun je er een bakpapiertje in leggen dan weet je zeker dat de taart niet vast blijft zitten aan de bodem). Ze de springvorm voor 10 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
 3. Verdeel de bebogeen (smeerbare caramel) over de koekjesbodem, gebruik +/- de driekwart van de pot. Afhankelijk van de grootte van de springvorm kun je meer gebruiken, je moet de koekjes niet meer zien. Snij vervolgens de bananen over de lengte doormidden. Leg de helften met de platte kant naar beneden op de bebogeen, ga door totdat hij vol zit.
 4. Verdeel nu de slagroom over de banen zodat je deze niet meer ziet. Zet de taart in de koelkast zodat hij wat kan opstijven.

Net voordat je de taart opdient strooi je er wat cacao overheen en versier je hem optioneel met wat overgebleven banaan.

Ik heb de taart uiteraard gisteren al even voorgeproefd (tja.. je moet toch zeker weten of hij smaakt) en hij was weer net zo lekker als altijd. Deze taart kan gewoon nooit verkeerd gaan.

Nog zo’n fijne taart die niet mis kan gaan: No-bake Chocolate Cheesecake 😍

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

7 gedachtes over “Banoffee taart: de taart die nooit mislukt

 1. Natasha zegt:

  De meiden waren blij dat ik deze was tegengekomen nét toen ik heel erg trek had in caramel, jammie 😁 Geweldige combi! Ik heb alleen wel de slagroom vervangen door kwark, om ‘m iets “gezonder?!” te maken…voor zover daar überhaupt sprake van kan zijn😜

  Geliked door 1 persoon

  • Samen Bourgondisch zegt:

   Hi Agnes, ik doe er verder niets meer doorheen. Ik weet niet precies welke maat ik gebruikt heb, de standaard die je ook in de supermarkt kan kopen. De maat bepaalt alleen de hoogte van de taart en de dikte van de koekbodem. Ben benieuwd wat je er van vindt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s