Poulet en croute met zongedroogde tomaten | foodblogswap

Poulet en croûte met zongedroogde tomaten | FoodBlogSwap

De maand is weer voorbij en dus is het weer tijd voor een FoodblogSwap. Dit keer mocht ik een recept uitkiezen op het blog van Esther van Out mijn keuken. Op haar blog vind je recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die je overal kunt kopen. Zoals altijd is de keuze weer reuze en dus heb ik het recept uitgekozen op basis van de inhoud van mijn koelkast. Een recept met kip moest en zou het worden. De gebraden kip met saffraan en de zelfgemaakte kippenbouillon zagen er heerlijk uit, maar helaas had ik slechts wat kippendijen in huis. Uiteindelijk was het de poulet en croûte die mijn hart sneller liet kloppen. De dag ervoor had ik tomaten gedroogd in de oven (yum!) en ik had ook nog wat basilicum en ricotta over van eerder die week, deze besloot ik ook in het pakketje te doen. Poulet en croûte, of eigenlijk kip gegaard in een korstje van deeg, is een lekker en makkelijk gerecht voor doordeweeks. Lekker met een salade ernaast of een groente naar keuze. 

Poulet en croûte met zongedroogde tomaten

Voor vier pakketjes heb je nodig:

 • 100 g babyspinazie
 • 2 el groene olijven in stukjes gehakt
 • Halve eetlepel Italiaanse kruiden
 • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
 • 4 kipdijfilets
 • Zongedroogde tomaten (maak ze ook zelf!)
 • 2,5 eetlepel ricotta
 • 1 opgeklopt ei
 • Peper en zout naar smaak
Poulet en croute met zongedroogde tomaten | foodblogswap

Poulet en croute met zongedroogde tomaten | foodblogswap

Zo maak je poulet en croûte:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg op kamer temperatuur komen. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze rondom aan, maar bak ze zeker niet gaar. Ze moeten hierna natuurlijk ook nog de oven in. Haal de kippendij uit de pan en laat in dezelfde pan nu de spinazie slinken. Laat de spinazie uitlekken en snij hem dan fijn.
 2. Leg vier plakjes bladerdeeg op een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de spinazie, gehakte olijven en de zongedroogde tomaatjes over het bladerdeeg. Dan overal een klodder ricotta en een kippendijfilet. Bestrooi met peper en zout en leg als je deze in huis hebt nog wat basilicumblaadjes op de kip.
 3. Bedek de kip dan met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Prik met een vork of met een mes wat gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat de lucht eruit kan. Bestrijk het deeg met het geklopte het ei en bak de pakketjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Mocht je fan zijn van deze bladerdeegpakketjes met kip, ga dan ook eens voor deze filodeegpakketjes met kip, blauwe kaas en peer.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s