Eendenbout met zuurkool

Eendenbout met zuurkool 

Deze stond al een tijdje op de planning, een jaar om precies te zijn. Tegen de tijd dat ik deze online wilde zetten was het geen zuurkooltijd meer. Maarrrr nu kan hij weer! En dan nog wat, deze eendenbout met zuurkool komt niet uit mijn koker. Zuurkool valt namelijk in de cattegorie ‘kon ik als kind echt niet naar binnen krijgen’ daar waar boerenkoolstamp, peestamp en verse worst ook onder vallen. Ik maak het daardoor eigenlijk nog steeds niet graag, maar als iemand anders het wilt maken (lees: mijn vriend heeft zin in Winterse kost) dan laat ik mij graag overtuigen van het recept. En ik moet eerlijk zijn, zuurkool met Eendenbout is lekker.

Eendenbout met zuurkool

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eendenbouten
  • 80 gram spekjes
  • 200 gram zuurkool
  • Halve theelepel gestampte mosterdzaad
  • Rozijntjes
  • Glas witte wijn
Eendenbout met zuurkool

Eendenbout met zuurkool

Bereiden

  1. Bak de spekjes aan in de pan en voeg het mosterdzaad toe. Bak enkele minuten samen en giet dan de witte wijn erbij. Schep de zuurkool en de rozijntjes er doorheen. Stoof de zuurkool in +/- 30 minuten gaar en schep af en toe om.
  2. Bestrooi de eendenbout met peper en zout. Verwarm flink wat boter en bak de eendenbouten rondom aan zodat hij goudbruin kleurt (+/- 8 minuten). Zet het vuur zacht, zet de deksel schuin op de pan en laat nog zo’n 20 minuutjes staan. Pak de eendenbout in met zilverfolie en laat nog eens 5 minuutjes rusten. (De Bereidingstijd kan verschillen, dat licht er aan hoe groot de bouten zijn).
  3. Breng de zuurkool op smaak met peper en zout en serveer de eendenbout op de zuurkool.

Easy as that! Zo bak je dus eendenbout in de pan. Je kunt ze natuurlijk ook stoven zodat het vlees van het bot afvalt. Die ga ik later nog eens proberen.

Een ander lekker winters gerecht is deze quiche met aardpeer & paprika 

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s