voorgerecht-pompoensoep-met-kokos-gember-en-rode-peper

Pittige pompoensoep met kokos

Romige pompoensoep, pompoensoep met linzen, pompoensoep met gamba’s… ik heb al veel versies gemaakt. Het is dan ook een van mijn favo groentes. Ik weet niet of andere er ook last van hebben, maar als ik soep maak, heb ik altijd te veel. Niet dat het erg is. De rest eten we de dag erna als lunch of ik vries het in en serveer het als voorgerechtje als er iemand komt eten. Super handig, als zeg ik het zelf. Zo kreeg deze pittige pompoensoep een ‘tweede leven’ tijdens een etentje met vrienden. Enneh ik heb niemand horen klagen 😌.

Pittige pompoensoep met kokos

Ingrediënten voor 4 tot 6 kommen

  • 1 kleine pompoen
  • Half pepertje
  • 1 Knoflookteen
  • 1,5 cm gember
  • 1 gesnipperde ui
  • Half blikje kokosmelk
  • 750 ml bouillon

voorgerecht-pompoensoep-met-kokos-gember-en-rode-peper2

Bereiden

  1. Haal de schil van de pompoen. Als je dit te moeilijk vind met een mes kun je de pompoen ook eerst doormidden snijden, in zijn geheel insmeren met olie en dan in de oven zetten op 200 graden voor +/- 15 minuten. Je kunt de schil er dan gemakkelijk uithalen en ook de pompoen is dan een stuk zachter.
  2. Snipper de ui, knoflook, peper (voor de pittige eter: met zaadjes) en de gember. Fruit het in de pan en voeg dan de blokjes pompoen toe. Roer goed door en voeg dan de bouillon en de kokosmelk toe. Laat zo’n 20 minuten koken tot de pompoen gaar is.
  3. Pureer de soep tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met een groen blaadje zoals koriander, peterselie of een cress.

Enneh… niet vergeten om eventuele restjes te bewaren voor een ander moment.

Deze recepten met pompoen zijn ook lekker:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s