Korianderpesto

Zelfgemaakte korianderpesto

Koriander, you hate it or you love it. Wij eten om de week wel iets met koriander. Lekker in een curry, een salade of door de couscous… Voor de liefhebber heb ik vandaag een recept voor korianderpesto. Super snel klaar en bij heel veel gerechten te gebruiken. Ga je vanavond barbecueën? Rijg wat gamba’s op een spiesje en serveer ze met korianderpesto. Zit jij iedere lunch aan een saaie boterham met kip of kaas? Pimp hem met wat pesto van koriander. Op zoek naar een borrelhapje? Uiteraard is deze pesto ook heel lekker op een stokbroodje. Nog niet overtuigd? Probeer het dan zeker zelf even en laat mij weten wat je er van vond. 

Zelfgemaakte korianderpesto

Wat heb je nodig voor korianderpesto?

 • 200 gram koriander
 • 2 eetl. amandelen
 • 1 knoflookteen
 • 1 rode peper
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels limoensap
 • Zout naar smaak
 • Voor de liefhebber:
  1/2 theelepel tabasco
Zelfgemaakte korianderpesto

Zelfgemaakte korianderpesto

En zo maak je het:

 1. Pel de knoflookteen en snij in grove stukken. Ontdoe de peper van de zaadlijsten en hak fijn.
 2. Pureer de koriander, amandelen, knoflook en rode peper (voor de liefhebber van pittig, voeg ook wat zaadjes toe) met wat olijfolie in een keukenmachine. Voeg het limoensap toe, naar smaak wat zout en optioneel wat tabasco.
 3. Proef of de korianderpesto goed op smaak is en voeg eventueel nog wat meer kruiden toe. Door te proeven en te proberen kom je tot het lekkerste recept. Je kunt ook eens variëren door pijnboompitjes te gebruiken of wat kaas toe te voegen.

Deze recepten met koriander vind je misschien ook lekker:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s