Pompoen uit de oven

Er is genoeg te doen met Pompoen: vier pompoen recepten

Yes, de pompoen is in het seizoen! En dat zullen we weten ook want in vrijwel iedere winkel kom je ze tegen. In allerlei soorten, maten en kleuren… maar wat kun je er allemaal mee? Nou, een heleboel. De pompoen is namelijk zo divers dat je het in iedere gang kunt gebruiken; als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht maar ook als nagerecht. Maak bijvoorbeeld geroosterde pompoenpartjes met verse kruiden en Parmezaan.

Pompoen inspiratie

Wat dacht je van een pompoensoepje voor de lunch of als voorgerecht? Maak eens lasagne met pompoen en ricotta als er vrienden komen eten. En pimp je AVG (aardappel, vlees/vis/vega, groenten) met deze aardappelkoekjes met pompoen. De pompoen doet het ook altijd goed in de oven. Zo aten wij afgelopen weekend geroosterde pompoenpartjes met verse kruiden en Parmezaan, gemarineerde kippenbouten en een salade van spinazie, tomaat en een yoghurtdressing (bekijk hieronder het recept). Genoeg pompoen inspiratie dus…

Geroosterde pompoen met verse kruiden & parmezaan

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 tot 6 personen

 • Geroosterde pompoenpartjes

  Geroosterde pompoen

  1 x Hokkaido pompoen (kleine dieporanje pompoen)

 • 1 x eiwit
 • 1 x citroen
 • 1 x halve rode ui
 • 100 gram panko
 • 5 x eetlepel olijfolie
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • Bosje verse kruiden; peterselie, koriander
  of 1,5 eetlepel kruidenmix
 • Peper en zout

Bereiden

 1. Geroosterde pompoen met kruiden en parmezaan

  Geroosterde pompoen met kruiden en Parmezaan

  De pompoenpartjes
  Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen was je de pompoen grondig, snij door vieren en haal de pitten eruit. Snij de pompoen nu in partjes en verspreid deze over een met bakpapier bedekte bakplaat. Sprenkel er wat olie overheen (+/- 3 eetlepels) en wat peper en zout. Rooster de pompoen in het midden van de oven voor +/- 20 minuten. Het pankomengsel komt hierna pas op de pompoen, het geheel moet daarna nog 10 minuten in de oven.

 2. Pankomengsel met kruiden en Parmezaan
  Geroosterde pompoen met gemarineerde kippenpootjes

  Geroosterde pompoen met gemarineerde kippenpootjes

  Terwijl de pompoen in de oven staat maak je het pankomengsel. Meng je de panko, de gehakte kruiden, de gesnipperde ui, peper en zout en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar. Was de citroen goed en rasp een helft van het schil heel fijn. Voeg de citroenrasp samen met het sap van de citroen en twee eetlepels olie door het pankomengsel. Na 20 minuten haal je de pompoen uit de oven. Doe het eiwit door het pankomengsel en verdeel deze over de pompoenpartjes. Zet de pompoen voor 10 minuten terug in de oven.

 3. Na tien minuten is geroosterde pompoen klaar. De pompoen zelf is aan de zachte kant en de bovenkant is nu lekker knapperig. Serveer de geroosterde pompoen met een stukje vlees of vis en een simpele salade.

Geniet van dit makkelijke pompoen recept. Voor meer kookinspiratie: neem een kijkje tussen de rest van mijn recepten!

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

Tips & Tricks

 • Voor twee personen gebruik je slechts de helft van de pompoen
 • Hou je pompoen over? Niet weggooien! Doe het de dag erna door een salade met wat feta of geitenkaas.
 • Kun je geen kleine dieporanje pompoen vinden? Gebruik dan een flespompoen.
Advertentie

5 gedachtes over “Er is genoeg te doen met Pompoen: vier pompoen recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s