Sushi salade met gerookte zalm

Sushi salade met warmgerookte zalm

Hoewel sushi zelf maken niet zo moeilijk is, vind ik het toch altijd een gedoe. Daarnaast wordt mijn sushi nooit zo mooi als de sushi die ik bestel. Dit keer had ik wel zin in sushi, maar geen zin om alles zelf te rollen… en dus besloot ik een sushi salade te maken. Ik had nog sushirijst en wat bonen in huis en verder kocht ik bij de Albert Heijn knapperige Nori Snacks en warmgerookte zalm (jup, daar had ik zin in). Dit resulteerde in super lekkere sushi bowl die ik graag met jullie deel. 

Sushi salade met warmgerookte zalm

 • 200 gram sushirijst
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • 1 eetlepel suiker
 • 250 gram warmgerookte zalm
 • Halve komkommer
 • Edamame bonen
  (ik gebruikte dubbelgedopte tuinbonen, die had ik nog in huis)
 • Nori snacks
 • 1 avocado
 • 1 eetlepel sesamzaadjes
 • Dressing van sesamolie en sojasaus (naar eigen smaak)
Sushi salade met gerookte zalm recept

Sushi salade met gerookte zalm

Sushi salade zelf maken

 1. Doe de rijst in een grote kom en giet er koud water op. Roer goed door en giet het wat dan af. Herhaal dit een paar keer totdat het water helder blijft. Laat de rijst goed uitlekken en bereid in de tussentijd de sushiazijn.
 2. Zet een pannetje op een lage pit en voeg de rijstazijn, suiker en een snuf zout toe. Roer goed door elkaar totdat het suiker opgelost is. Haal hem dan van het vuur.
 3. Zet dan de rijst met 250 ml water op het vuur en breng aan de kook. Laat vervolgens zacht koken voor zo’n 10 minuten totdat er geen water meer in zit. Haal de pan van het vuur en laat met deksel 10 minuutjes staan. Haal de rijst daarna uit de pan, roer wat door en giet dan de rijstazijn er overheen. Let op dat de rijst niet te nat wordt. Laat hierna afkoelen.
 4. Bereid de overige ingrediënten voor: snij de avocado in stukjes, snij de komkommer in door vieren en dan in stukken van +/- 3 cm en scheur de zalm in stukken. Als de rijst ietwat is afgekoeld verdeel je het over twee kommetjes en leg je de overige ingrediënten er bovenop. Eindig met het sesamzaad, de nori snacks en de dressing.

 

Met of zonder stokjes… deze sushi salade smaakt sowieso!

Ook lekker: Thaise rijstsalade met kip & Japanse salade met gegrilde tonijn.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s