Salade met gegrilde ananas met bacon en kip

Salade met gegrilde ananas, pancetta & kip

Gegrild fruit is the best! Eerder maakte ik al lekkere wraps met gegrilde perzik en bruschetta met gegrilde abrikoos. Dit keer koos ik voor een salade met gegrilde ananas. Ik omwikkelde ze met pancetta en grilde er wat kip bij. Verder koos ik voor een ouderwetse kropsla (is soms gewoon echt lekkerder!) en maakte ik het af met geitenkaas en gemengde noten. Beetje olijfolie en azijn er overheen en klaar is kees. 

Salade met gegrilde ananas, pancetta & kip

Ingrediënten voor 2 personen

 • Klein blikje ananasschijven
 • +/- 40 gram pancetta in plakjes
 • 150 gram kiphaasjes
 • Kropsla
 • 2 bosuitjes
 • Handje gemengde noten (geroosterd)
 • 70 gram verse geitenkaas
 • 1,5 theelepel kerriepoeder
 • Peper en zout naar smaak
 • Extra vergine olijfolie en lekkere azijn
Salade met gegrilde ananas met bacon en kip

Salade met gegrilde ananas met bacon en kip

Zo maak je de salade

 • Begin met de marinade voor de kip. Meng wat olie met het kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Haal de kip er doorheen en zet apart. Haal dan de ananas uit het blikje, dep droog met een keukenpapiertje en snij ze doormidden. Wikkel de pancetta om de ananas (snij de pancetta eventueel door de midden).
 • Verhit de grillpan, giet er een druppel olie op en smeer uit met een keukenpapiertje. Leg dan de ananas in de pan, haal er uit wanneer beide kanten een mooie grillstreep hebben. Haal er een keukenpapiertje doorheen en leg dan de kip in de pan. Grill ze in +/- 5 minuutjes gaar en draai halverwege om. In de laatste minuut voeg je de grof gesnede bosui toe.
 • Was de sla (zoveel als je wilt) en doe in een kom samen met de gehakte noten. Voeg de ananas, gegrilde kip, bosui en geitenkaas toe. Maak de salade af met lekkere olijfolie en wat azijn. Ik gebruikte witte balsamico azijn.

Serveer er een lekker broodje bij en geniet van deze zomerse salade met gegrilde ananas omwikkeld met pancetta, kip en geitenkaas.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s