Visrolletjes met kabeljauw en zalm

Visrolletjes van kabeljauw gevuld met zalm

Mijn moeder kocht vroeger vaak rolletjes van kabeljauw die gevuld waren met zalm. Oooh wat waren die lekker. Ja, dit is echt jeugdsentiment. Ik weet nog precies hoe ze eruitzagen en hoe ze smaakten. Om de één of andere reden moest ik er laatst aan denken en besloot zelf visrolletjes te maken. Het eindresultaat: de smaak kwam erg in de buurt en ze lijken er ook nog op. Misschien zijn ze iets minder mooi, maar hé… ze zijn wel zelfgemaakt! Ik overgoot ze met een zelfgemaakte roomsaus en maakte er een paprikasalade bij en gebakken krieltjes. Een heerlijk maaltje al zeg ik het zelf. 

Visrolletjes van kabeljauw gevuld met zalm

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de visrolletjes

 • Kabeljauwfilet
 • 100 gram gerookte zalm
 • Spa van een halve citroen
 • Peper en zout

Voor de saus:

 • Gesnipperd sjalotje
 • Goede scheut witte wijn
 • 75 ml kookroom
 • Verse dille fijn gehakt
 • Verse bieslook fijn gehakt
 • Peper en zout naar smaak
Visrolletjes met kabeljauw en zalm

Visrolletjes met kabeljauw en zalm

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snij de kabeljauwfilet over de platte kant door de helft. Doe dit met een scherp koksmes. Hou je hand op de vis en zet lichtjes druk op het mes terwijl je hem door de visfilet duwt. Pas op dat je niet in je hand snijdt. Snij de twee kabeljauwplakken nog een keer over de lengte door zodat je in totaal 4 plakken hebt.
 3. Besprenkel de filets met peper, zout en citroen. verdeel de gerookte zalm over de vis en rol deze nu op. Zet de rolletjes vast met een prikker. Leg ze in een ingevette ovenschaal, sprenkel er nog wat citroensap overheen en zet voor 15 minuutjes in de oven.
 4. In de tussentijd maak je de roomsaus. Fruit de gesnipperde ui in roomboter en blus deze vervolgens af met een goede scheut witte wijn. Laat de wijn zachtjes inkoken en voeg dan de room toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Als de saus kookt zet je hem uit en voeg je de fijngehakte dille en bieslook toe.
 5. Serveer de visrolletjes met de roomsaus en eet er een bijgerecht bij naar keuze. Ik maakte er krieltjes bij en een salade van rauwe paprika met olijfjes, kappertjes en ansjovis.

Als je deze visrolletjes van kabeljauw en gerookte zalm lekker vindt, moet je deze visrecepten ook een keer proberen:

Visrecepten:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s