Tikka masala recept

Tikka masala recept | wereldgerechten

Het is al weer even geleden dat ik een ‘wereldgerecht uit pak’  namaakte, dat was deze heerlijke Kip Tandoori. Oh die was zo lekker! Dit keer ging ik weer voor een Indiaas gerecht: Chicken Tikka Masala. De meeste mensen kennen dit gerecht helaas alleen maar vanuit een pakje en dat terwijl Tikka Masala heel makkelijk is om te maken. Het is een romig, licht zoet en vooral kruidig gerecht. De kip wordt gemarineerd in yoghurt, dit maakt hem lekker mals. Het licht zoete komt van de tomaten en het Garam Masala kruidenmengsel geeft het gerecht zijn kruidigheid. Garam Masala is geroosterd kruidenmengsel dat vaak in de Indiase keuken wordt gebruikt. Een aanrader om in huis in te halen want het verreikt vele gerechten. 

Tikka masala recept | wereldgerechten

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kip marinade:

 • 400 gram kippendijen
 • 1 eetlepel Garam Masala
 • 3 eetlepels (Griekse) yoghurt
 • Scheut olijfolie
 • Rasp + sap van een citroen
 • Snuf zout

Voor de tikka masala saus:

 • 1 gesnipperde ui
 • 2 gesnipperde knoflooktenen
 • 3 cm verse gember fijngesneden
 • 1 eetlepel Garam Masala
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 2 rode paprika’s
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • Verse koriander
 • 4 eetlepels yoghurt
Tikka masala recept

Tikka masala recept

Zo maak je Tikka Masala:

 1. We beginnen met de marinade voor de kip. Meng 3 eetlepels yoghurt met 1 eetlepel garam massala, een scheutje olijfolie, citroenzeste + sap en snufje zout. Snij de kip in stukken en haal door de marinade. Dek af en zet ten minste 30 minuten in de koelkast, hoe langer de kip marineert hoe lekkerder!
 2. Fruit de ui, knoflook en gember met wat olie in de pan. Voeg de garam masala en de cayennepeper toe zodat de smaken goed los komen. Bak de in stukken gesneden paprika mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Laat zo’n 15 minuutjes zachtjes koken. Breng de tikka masala op smaak met wat extra zout, peper en voeg eventueel nog wat meer cayennepeper of komijn toe.
 3. Haal de kippendijen uit de koelkast en haal ze uit de marinade. De marinade gooi je niet weg, maar giet je bij de tomatensaus. Gril of bak de kip op hoog vuur. Zorg er voor dat de kip in beweging blijft zodat de marinade niet verbrand. De kip moet nét niet gaar zijn. Voeg de kip toe aan de tomatensaus en kook nog enkele minuten door.
 4. Draai de saus uit, voeg de resterende yoghurt toe en verse gember.

Eet de Tikka Masala met basmati rijst of (zelfgemaakt) naanbrood.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Een gedachte over “Tikka masala recept | wereldgerechten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s