Naanbrood zelf maken recept

Zelf naanbrood maken

Eerder dit jaar heb ik mijzelf voorgenomen meer te gaan bakken maar daar was nog niet veel van terecht gekomen. Tijd voor verandering! Daarom maakte ik afgelopen weekend zelf naanbrood en dat was groot een succes. Het recept deel ik dan ook graag met jullie.

Maar eerst nog even dit: wist je dat naan ‘brood’ betekent en dat naanbrood dus dubbelop is? En heb jij je ooit afgevraagd hoe dat naan aan zijn druppelvorm komt? Het deeg wordt aan de zijkant van de tandoori oven geplakt waardoor het deeg uitzakt. Als het deeg niet meer plakt valt hij naar beneden en is het brood gaar. Ik heb natuurlijk geen tandoori oven en dus heb ik de druppelvorm zelf gemaakt. Dit doe je door aan een kant aan het deeg te trekken en het dan verder uit te rollen. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je maakt. Het is geen moeilijk recept maar het heeft wel even wat (rijs)tijd nodig.

Dit heb je nodig voor naanbrood

 • 500 gram bloem + extra
 • 1 el suiker
 • 1 tl zout
 • 1 zakje droge gist (7 gram)
 • 150 ml melk
 • 150 ml yoghurt
 • 2 el olie
 • 1 tl gestampte komijnzaad
 • 1/2 tl gestampte korianderzaad
 • 1 ei
 • 3 eetlepels boter
 • 1/2 bosje koriander
Naanbrood zelf maken recept

Naanbrood zelf maken recept

Zo maak je naanbrood:

 1. Meng de bloem met de suiker, gist en het zout. Snipper de knoflook en voeg deze samen met de lauwwarme melk, yoghurt, olie, komijn- en korianderzaad en het ei toe aan het bloemmengsel. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten en laat het dan voor 1,5 rijzen in een grote kom met een theedoek erover.
 2. Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneed het deeg goed door en bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Verdeel het deeg in 10 stukken en rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak.
 3. Leg de naanbroden op een ingevette (of met bakpapier beklede) ovenplaat en zet ze er voor 10 minuten in.
 4. Smelt de boter en voeg de fijngesneden korianderblaadjes toe. Als de naanbroden klaar zijn smeer je er direct de gesmolten boter overheen.

Naanbrood is lekker bij kip tandoori, een curry of bij een salade.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

3 gedachtes over “Zelf naanbrood maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s