Kip tandoori recept zelf maken

Kip tandoori | Foodblogswap

Ik doe voor het eerst mee met een Foodblogswap! Bij een Foodblogswap maak je een recept van een andere blogger en geef je er, als je wilt, een eigen ‘touch’ aan. Ik mocht deze maand een recept maken van Annemieke van eethetbeter.nl. Ik was door de vele recepten aan het struinen toen mijn oog viel op een recept van mijn favoriete wereldgerecht van Knorr. Ho! Wacht! Stop! Wereldgerecht van Knorr?! Jup! Zoals je weet kook ik vrijwel nooit met pakjes en zakjes. Maar tijdens mijn studententijd was ik echt fan van de kip tandoori van knorr. Samen met mijn vriendinnetje Kim heb ik er heel wat pakken doorheen gejaagd haha. En hoe vol ik ook zat, de saus ging altijd op. Ik likte dan ook niet alleen mijn bord schoon maar ook de pan 😊. Maar dan nu, dankzij Annemieke, een zelfgemaakte versie! Hij smaakte ietsepietsje anders dan het pak, hij was namelijk nóg lekkerder. Dat was natuurlijk te verwachten, want alles wat je zelf maakt smaakt lekkerder. En ja, de saus is opgegaan.

Ps. Binnenkort komt er een nieuwe foto, helaas kwam er olie bovendrijven vanwege de marinade + de kippendij die van zichzelf ook vet is. Het receptuur is hier reeds op aangepast.

Zelfgemaakte kip tandoori

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen | +/- 30 min. bereidingstijd, waarvan 10 min. marineren

 • Voor de marinade:
  2 teentjes knoflook
  1 eetlepel kerriepoeder
  1,5 eetlepel paprikapoeder
  3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  1 theelepel cayenne peper
  1 theelepel geraspte gember (vers)
  Snufje kaneel
  1 eetlepel olijfolie
 • 400 gram kipdijfilet
 • 1 gesnipperde ui
 • 200 ml crème fraîche
 • 200 ml kippenbouillon

Serveer er rijst of naan bij met boontjes, paprika of andere groenten naar keuze!

Kip tandoori recept zelf maken

Kip tandoori zelf maken

Bereiden

 1. Snij de kip in stukjes en doe ze in een grote mengkom.
 2. Doe alle kruiden in een vijzel en voeg ook de gesnipperde knoflook en geraspte gember toe. Vijzel de kruiden en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe zodat het een mooie pasta wordt. Deze pasta roer je door de kip en laat je zo lang mogelijk marineren, maar op zijn minst 10 minuten.
 3. In de tussentijd fruit je het uitje en bereid je de bijgerechten zoals de rijst met boontjes, het naanbrood of ga je iets anders doen!
 4. Als de kip klaar is met marineren verhit je een pan. Je hoeft geen olie toe te voegen want daar is de kip al in gemarineerd. Voeg de gefruite ui toe, bak de kip rondom bruin en voeg daarna de 200 ml kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat het zachtjes voor een minuutje of wat doorkoken. Voeg hierna de crème fraîche toe, verhit kort en klaar is kees!

Eet smakelijk!

Deborah | Samen Bourgondisch

Wist je dat….

 • Kip tandoori eigenlijk in de oven bereid moet worden? En niet zo maar een, een klei-oven. Deze klei-oven heet Tandoor, daar komt dan ook de naam vandaan.
 • In het originele recept wordt ook geen crème fraîche gebruikt maar yoghurt, samen met de kruiden vormt dat de marinade. Een echte ‘saus’ is er dan ook eigenlijk niet. Maar… dit recept is natuurlijk gebaseerd op het Knorr wereldgerecht en daar zit wel veel saus bij (lekkah!).
Advertentie

Een gedachte over “Kip tandoori | Foodblogswap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s