Spaghetti met gerookte makreel

Spaghetti met gerookte makreel & erwtjes

Eet jij vaak vis? En eet je het dan omdat je het lekker vind of omdat het moet? Het voedingscentrum adviseert ons om iedere week vis te eten, en dan het liefst vette vis. Vis zit namelijk vol met omega-3 en beschermt ons onder andere tegen hart- en vaatziektes. Tijd om meer vis te eten dus! En nee, hiermee bedoelen we geen gefrituurde vis (al is dat best lekker op zijn tijd). Heb jij bovenstaande vraag beantwoord met ‘moet’? Dan komen de volgende smoesjes jou vast bekend voor: ik vind vis saai, ik weet nooit wat ik moet maken met vis en ik vind vis niet lekker. Nou die smoesjes zijn vanaf nu verleden tijd want op Samen Bourgondisch hebben we genoeg visrecepten staan en daar zit vast wel iets lekkers bij. Zoals deze pasta met gerookte makreel en een saus van doperwtjes en munt of klik hier voor nog meer visinspiratie. 

Spaghetti met gerookte makreel
& een saus van erwtjes & munt

Ingrediënten

2 personen 

 • 150/200 gram spaghetti
 • 150 gram (tuin)erwtjes
 • 150 gram peultjes
 • 1 gerookte makreel
  (je kunt ook filets kopen, deze hebben bijna geen graatjes meer)
 • 100 ml kookroom
 • 8 verse muntblaadjes
 • Gesnipperde ui & knoflookteen
 • Peper en zout naar smaak
Spaghetti met gerookte makreel

Spaghetti met gerookte makreel

Bereiden

 1. Kook de spaghetti in ruim zout water beetgaar en kook in de tussentijd ook de erwtjes en peultjes. Deze hebben niet zo lang nodig. Giet af en zet apart.
 2. Fruit de ui en knoflook en doe ze vervolgens samen met de erwtjes in een hakmachine (bewaar een handje erwtjes voor de garnering). Voeg de muntblaadjes, peper, zout en de room toe. Hak deze ingrediënten tot een mooie massa.
 3. Verhit de erwtensaus kort in de pan waarin je de ui en knoflook hebt gefruit. Verdeel nu de spaghetti over de borden, gevolgd door de saus, de makreel (in stukken), de peultjes en als garnering nog wat erwtjes.

Geniet van deze snelle, smaakvolle en bovenal gezonde spaghetti!

Deborah | Samen Bourgondisch

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s