Droomkeuken samen bourgondisch Foodblogger Award

De Lovely Blogger Award

Hoe leuk is dit?!! Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen nomineerde mij voor de Lovely Blogger Award. Deze award zorgt er eigenlijk voor dat andere wat meer te weten komen over de blogger in kwestie! Als genomineerde moet je 7 feitjes/weetjes over jezelf delen en wat dat is verzin je zelf. Helemaal leuk dus! Zo lees je waarom ik er vroeger letterlijk en figuurlijk niks van ‘bakte’, vertel ik je wie de zoetekauw in huis is, deel ik mijn gruwelijkste guilty pleasures & happy food en vertel ik je meer over mijn droomkeuken… 

Ok, daar gaan we:

  1. Wist je dat ik uit een culinaire familie kom? Dat wij allemaal van lekker eten houden is niet zo gek want mijn moeder heeft ons altijd verwend met de lekkerste gerechten. Ook mijn zus maakt iedere keer weer de lekkerste maaltijden, baksels en taarten als we in Mallorca zijn. Mijn broers zijn allebei kok in goede restaurants en toveren heuse kunstwerkjes op borden en mijn opa was banketbakker. Je begrijpt dus dat ik niet kon achterblijven. Al werd er vroeger vaak gegrapt dat ik er als enige niets van ‘bakte’. Tsja, want moet ik daar van zeggen? Als student stel je gewoon niet zulke hoge eisen ;).
  2. Ik hou van de mediterrane keuken! Op mijn blog kom je dan ook veel recepten tegen met Spaanse, Italiaanse, Griekse en Franse invloeden. Het mooie aan de mediterrane keuken is dat recepten niet moeilijk zijn, maar door het gebruik van verse producten en kruiden vaak wel heel smaakvol. En, niet geheel onbelangrijk, in de mediterrane keuken wordt vaak gekookt voor grote gezelschappen… Samen Bourgondisch dus.
  3. Een leuk weetje: ik vind het heerlijk om te koken en nieuwe recepten uit te proberen en ook als we eters krijgen probeer ik vaak iets nieuws. Met als resultaat dat ik altijd een beetje nerveus ben als het eten op tafel komt! Haha. Gelukkig mislukt een recept vrijwel nooit, het pakt hooguit ietsje anders uit maar dat is dan mijn ‘persoonlijke touch’.
  4. In mijn droomkeuken moet iedereen kunnen aanschuiven. Ik wil dan ook een echte woonkeuken. Met een grote eettafel, een kookeiland, een fornuis met dubbele oven van Boretti en alle handige keukengadgets zoals een mooie rode KitchenAid met alles er op en er aan. Voor mij mag de keuken het middelpunt van het huis zijn, en hij zou er ongeveer zo uit zien:
  5. Als ik moet kiezen tussen zoet en hartig ga ik sowieso voor hartig! Wat dat betreft zijn de rollen bij ons goed verdeeld want mijn vriend is de absolute zoetekauw! Ik kan echt genieten van een goed stuk chocolade of een lekker gebakje maar deze kan ik ook gemakkelijk laten liggen. Hartige snacks daarentegen zijn soms op voordat ze überhaupt in het keukenkastje belanden.

  6. Ik zou graag de kneepjes van het bakkersvak leren. Het perfect maken van broden, zoete broodjes, bolussen, worstenbroodjes, taarten en gebakjes… Ik kook vaak ‘op gevoel’ maar met bakken moet je toch echt preciezer te werk gaan en daar ben ik soms te ongeduldig voor. Maar oefening baart kunst en waarschijnlijk krijg ik er dan ook steeds meer geduld voor. Ik moet maar eens aan de slag met de recepten van mijn opa!
  7. Ik sluit af met een aantal hele slechte guilty pleasures & happy food:
   Guilty pleasures:
   Hahaha ik moet me schamen, onderstaande heeft niets met culinair/lekker koken/bourgondisch te maken én in al deze dingen zit kaas. Ik eet dit overigens haast nooit. Maar als ik het eet dan geniet ik er echt van! Nou daar komen ze: pantosti met kaas, ham en mayonaise (gebakken in veel boter), pannenkoeken met kaas, bacon en stroop, een gebakken eitje met gesmolten kaas en mayonaise en een croissantje met ham & kaas.

   Happy food:
   Happy food is eten waarbij goede herinneringen naar boven als ik ze eet. Zoals bij een kaasbroodjes van de Hema. Dan moet ik altijd denken aan al die keren dat ik met mijn oma naar de stad ging. Vrijwel altijd koos ik voor een kaasbroodje wanneer we een ‘kopje koffie’ gingen drinken. En er gaat niets boven chocolade truffels, wanneer ik als klein kind een bonbonnetje mocht uitkiezen ging ik altijd voor de truffel en dat doe ik nog steeds! Als ik American Cheesecake eet moet ik altijd terugdenken aan mijn geweldige stageperiode in Berlijn. Voor de allerlekkerste American Cheesecake moet je dan ook naar het Radisson Blu Hotel in Berlijn. Hmm wat wil ik daar graag het recept van hebben! En dan de laatste: zandkoeken met appel van de markt in Tilburg. Als ik met mijn moeder naar de markt ging kochten we altijd zandkoeken voor de weg terug of we namen ze mee naar mijn oma en opa voor bij de koffie.

Zo! Weet je ook weer wat meer over mij :). Ik geef het stokje door aan:

Succes iedereen en vergeet de regels niet over te nemen!

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

De regels van de Lovely Blogger Award:

 • Je bedankt degene die jou heeft genomineerd
 • Je deelt 7 feiten/weetjes over jezelf, foto’s zijn meer dan welkom
 • Je voegt deze regels toe aan je blog
 • En tenslotte nomineer je een aantal andere bloggers en het lijkt me logisch dat je ze even laat weten dat je ze genomineerd hebt.
Advertentie

4 gedachtes over “De Lovely Blogger Award

 1. Lianne zegt:

  Wat lief dat je mij hebt genomineerd! 😀 Ik ga er zeker wat mee doen. Leuk al die weetjes op een rij. grappig dat je voor hartig gaat, ik ben juist echt een zoetekauw en vooral chocoladetruffels vind ik geweldig! ❤ Gaaf dat je in Berlijn hebt stage gelopen! Mooie stad zeg!

  Geliked door 1 persoon

 2. Deb's Bakery zegt:

  Leuk om je blog te lezen! En toevallig dat ik precies hetzelfde doe als jij als ik gasten krijg 🙂 Dat is voor mij dé gelegenheid om dingen uit te proberen haha. Meestal gaat het gelukkig goed! Groetjes en fijne paasdagen! Debbie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s