Gezonde koolwraps met gamba's

Koolwraps met gamba’s & yoghurt-pindasaus

Deze koolwraps zijn perfect als balansmaaltijd. Na die overheerlijke quiche met aardpeer was een lichte maaltijd wel op zijn plek. Deze wraps van kool vul je met groenten naar keuze, wat mihoen en gemarineerde gamba’s.  De grap is, dat je deze kool dus ook echt als ‘koolwrap’ word verkocht in de winkel.  Deze kool is speciaal ontwikkelt om als wrap te kunnen gebruiken. Ik vind het eerst een beetje ver gaan, want kool is kool. Maar aan de andere kant: de koolbladeren gaan door deze vorm haast niet kapot én ze zijn makkelijk op te rollen als wrap. Kortom, de koolwrap is best handig! Serveer de wraps met een yoghurt-pindasausje en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes heen voor de smaak en de bite. Deze lekkere en lichte maaltijd staat zo op tafel. 

Koolwraps met gamba’s & yoghurt-pindasaus

De ingrediënten

 • 6 witte koolbladeren (3 per persoon)
 • Halve paprika in dunne reepjes
 • 1 wortel in dunne reepjes
 • Bosui of lente-ui
 • 75 gram mihoen
 • Geroosterde sesamzaadjes
 • Optioneel:

Gemarineerde gamba’s

 • 12 gamba’s
 • 1 cm gember
 • Scheut sojasaus
 • 1 gesnipperde knoflookteen

Yoghurt-pindasaus

 • 3 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel pindakaas
 • Limoenrasp
 • 1 eetlepel sambal (of meer naar smaak)
Gezonde koolwraps met gamba's

Gezonde koolwraps met gamba’s

Bereiden:

 1. Bereid de mihoen zoals vermeld staat op de verpakking.
 2. Haal de koolbladeren los:
  Optie 1: Snij de koolwrap rond het kontje (het harde stuk) in zodat je de bladeren makkelijk los kunt halen.
  Optie 2: Je kunt het eventueel nog makkelijker doen. Je kunt de koolwrap namelijk in een vierkant snijden, de bladeren zijn dan ook los en je hebt een mooi velletje om te rollen. Ik gebruikte de eerste optie omdat het blad dan automatisch wat dichtvalt.
 3. Blancheer de koolbladeren kort in kokend water en spoel daarna direct af met koud water. De bladeren worden nu mooi groen.
 4. In de tussentijd voeg de fijngesneden gember en knoflook samen met de sojasaus en olie. Leg de gamba’s hierin even marineren en bak ze vervolgens in de pan tot dat ze roze gekleurd zijn. Haal de gamba’s eruit en bak de gesneden bosui kort aan.
 5. Leg een koolblad op een werkblad. Leg wat mihoen in de wrap, leg wat reepjes paprika en wortel er bovenop gevolgd door de bosui en twee gamba’s. Vouw de wrap stevig dicht en snij doormidden. Herhaal dit tot alle koolbladeren op zijn.
 6. Meng voor de saus de ingrediënten door elkaar en je kunt aan tafel.

Eet smakelijk!

Andere lekkere en snelle wraps:

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Een gedachte over “Koolwraps met gamba’s & yoghurt-pindasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s