Mossel recepten | mosselen met tomaat & witte wijn

Mossel recept: mosselen met witte wijn

Ik kan geen genoeg krijgen van mosselen. Eerder plaatse ik al recepten van mosselen met bier en Thaise mosselen met rode peper, kokos en koriander, maar dit mossel recept mag echt niet missen op Samen Bourgondisch. Het is geen moeilijk recept, er zitten ook bijna geen ingrediënten in, maar hij is wel super lekker.  Eet de mosselen met wat brood of wat frietjes. Je kunt er een lekkere dipsaus bij maken, zoals remoulade of cocktailsaus, maar ik eet ze het liefst puur. Geen poespas, maar gewoon mosselen met hier en daar wat van de groente waarin ze gestoomd zijn. In dit geval: tomaat, ui en knoflook.

Mossel recept: Mosselen met witte wijn & tomaat

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 gesnipperde knoflooktenen
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 in blokjes gesneden tomaten
  • 1 kilo mosselen
  • 200 ml witte wijn (je kunt ook water of bouillon gebruiken)
  • Brood of frietjes voor er bij
mossel recept: mosselen met witte wijn

mossel recept: mosselen met witte wijn

Mosselen klaarmaken:

  1. Spoel de mosselen in koud water en borstel ze eventueel schoon. Mosselen die open blijven en mosselen die een kapotte schelp hebben gooi je direct weg. Deze mosselen zijn niet goed en je kunt hier erg ziek van worden. Laat de mosselen uitlekken.
  2. Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten toe. Laat de tomaten lekker zompig worden, als er meer vocht in de pan zit blus je dit af met de witte wijn. Voeg nu direct de mosselen toe. Zet de deksel op de pan en laat zo’n acht minuten koken. Schud de pan tussendoor heen en weer zodat de mosselen gehusseld worden.

Serveer er wat brood bij of frietjes en geniet van dit super makkelijke maar smaakvolle avondmaal!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s