Salade met pompoen, geitenkaas en truffelhoning

Nazomeren | salade met pompoen, geitenkaas & truffelhoning

Jongens, wat hebben we een lange zomer! Dertig graden in september… wie had dat ooit gedacht. Ik vind het heerlijk! Maar laten we eerlijk zijn. Het is september en dus staat de herfst ook weer voor de deur. De ene dag lig je in je bikini op het balkon, de dag erna zit je met een kop thee en een vest aan op de bank. Om deze hele snelle overgang wat makkelijker te maken introduceer ik de ‘summer meets autumn’ salade. In de zomer eten we graag lichte gerechten zoals salades en in de herfst staan (zoete) aardappel en pompoen vaak op het menu. Ik maakte hier een mooie combi van en kwam met een frisse, spannende salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en bacon. Deze zomerse-herfstsalade smaakt helemaal lekker met een druppel truffelhoning. 

Summer meets autumn:
salade met pompoen, geitenkaas & truffelhoning

Wat heb je nodig?

 • 1/2 flespompoen
 • Geitenkaas
 • Sla naar keuze
 • Gerookte bacon
 • 3 x bos of lente-ui
 • 2 theelepeltjes (truffel)honing
 • Extra vergine olijfolie
 • Peper en (kerrie)zout naar smaak
 • Optioneel: gedroogde ancho peper
 • Geroosterde noten,  bijvoorbeeld: walnoten, pecannoten of hazelnoten
Salade met pompoen, geitenkaas en truffelhoning

Salade met pompoen, geitenkaas & truffelhoning

Hoe rooster je pompoen?

 1. Snij de flespompoen in de lengte doormidden. Haal de pitten en draden eruit en snij vervolgens plakken van +/- 2 centimeter. Doe de pompoen in een grote kom, giet er een flinke scheut olijfolie overheen en hussel alles door elkaar. Verdeel de pompoen nu over de ovenschaal (met bakpapier). Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (ik strooide er nog een fijngesneden ancho peper overheen, maar dat hoeft natuurlijk niet!).
 2. In de tussentijd snij je de ui in fijne ringetjes en bak je de bacon in de pan. Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
 3. Haal de pompoen uit de oven, laat wat afkoelen en bestrooi met peper en zout (ik gebruikte zeezout met kerrie er doorheen). Meng de ui door de sla en maak aan met wat olie en peper. Voeg dan de pompoen, geitenkaas en geroosterde noten toe.
 4. Maak de salade af met een druppel (truffel)honing & geniet!

Veel plezier met nazomeren!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

 

Advertentie

Een gedachte over “Nazomeren | salade met pompoen, geitenkaas & truffelhoning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s