Broodje kipsaté recept

Broodje kipsaté met alles erop & eraan

Weet je wat lekker is? Een broodje kipsaté met alles erop & eraan! En… hij is nóg lekkerder als je hem zelf maakt. Hieronder vertel ik je stap voor stap, per onderdeel (de kipsaté, de satésaus en de zoetzure komkommer) hoe je een broodje kipsaté met zelfgemaakte satésaus maakt. Wij gebruikte pitabroodjes want die hadden we nog in huis. Maar je kunt ook een zacht bolletje of juist een pistoletje gebruiken.

Wat heb je nodig voor een broodje kipsaté?

Broodje Kipsaté

 • 200 gram kipfilet (of kippendijen)
 • 5 eetlepels ketjap manis
 • 1/2 gesnipperde ui
 • 1 gesnipperde knoflookteen
 • Pitabroodjes

Satésaus

 • 1 knoflookteen (heel fijn)
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 250 milliliter water
 • 1/2 eetlepel tomatenketchup
 • 2 theelepels sambal manis
 • Scheutje ketjap manis

Zoetzure komkommer

 • Halve komkommer
 • 6 eetlepels azijn
 • Halve eetlepel suiker
 • Halve theelepel zout
Broodje kipsaté recept

Broodje kipsaté

Zo maak je een broodje kipsaté

 1. Kipsaté
  Snij de kip in gelijke stukken en meng dit met de rest van de ingrediënten. Laat de kip nu minstens een kwartier marineren (in de tussentijd begin je aan de satésaus, zie stap 2). Hoe langer de kip marineert, hoe lekkerder. Bak de kip vervolgens in de pan.
 2. Satésaus
  Fruit de knoflook ik een (steel)pan en voeg de pindakaas toe. Voeg de helft van het water toe, de tomatenketchup en de sambal. Roer dit goed door en breng op de juiste dikte door eventueel meer water toe te voegen. Als de satésaus de goede dikte heeft voeg je nog een scheutje ketjap manis toe.
 3. Zoetzure komkommer
  Meng in een schaal de azijn, suiker en het zout tot het een egaal mengsel is. Schil de plakjes van de komkommer met een kaasschaaf. Voeg deze toe aan het azijnmengsel en laat staan. De zoetzure komkommer is het lekkerst als je hem de dag van te voren maakt, maar als je ze een half uurtje laat staan hebben ze ook al een prima smaak.
 4. Broodje kipsaté met alles erop & eraan
  Als bovenstaande allemaal gedaan is verwarm je de pitabroodjes in de oven. Snij ze doormidden, vul eventueel met wat sla, de zoetzure komkommer en de kip. Leg er dan een flinke dot satésaus boven op. Ook lekker: gebakken uitjes of taugé.

Geniet van je zelfgemaakte broodje kipsaté!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Deze broodjes vind je misschien ook lekker:

 1. Pita zalmburger met limoenmayonaise
 2. Tonijnburger op naanbrood met harissa & mango
 3. Italiaanse bol met gerookte kip, avocado en harissamayonaise
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s