Stoofschotel met donker bier

Kruidige runderstoofschotel met donker bier

Hmm dit was mijn beste stoofschotel ooit! En dat heeft alles te maken met de stooftijd en het ‘moeten’ wachten voordat we de stoofschotel konden proeven. Deze stoof stond maar liefst 3,5 uur op het vuur en heeft vervolgens nog een hele nacht en dag kunnen trekken, hierdoor kwamen de smaken nog meer tot hun recht. Wij hebben dus lang moeten wachten, terwijl het hele huis gevuld was met die heerlijke geuren, pas de avond erna, konden we eindelijk genieten van deze kruidige runderstoofschotel met donker bier. Maar het was het wachten meer dan waard! Het vlees was super mals en dan die smaak… Ik raad je dan ook echt aan om de stoof een dag eerder te bereiden of om vroeg op de dag te beginnen zodat je er diezelfde avond al van kunt genieten! 

Kruidige runderstoofschotel met donker bier

Ingrediënten:

Voor 4 personen

 • Kruidige stoofschotel met donker bier

  Kruidige stoofschotel met donker bier

  Runderriblappen – 400 gram

 • Sjalotjes – 8 kleintjes
 • Spekjes – 50 gram
 • Winterpeen – 1 stuk
 • Bleekselderij – 2 stengels
 • Five spices – 1 eetlepel
 • Laurierblaadjes – 2 stuks
 • Runderbouillon – 300 ml
 • Bruine suiker – 50 gram
 • Bloem – 50 gram
 • Boter – 50 gram
 • Flesje donker bier
 • Azijn – scheutje

Bereiden:

 1. Snij het vlees in stukjes, giet er een scheut azijn overheen en haal door de bloem en strooi er wat peper overheen. Smelt de helft van de boter in de pan en bak het vlees een aantal minuutjes totdat het rondom bruin is. Haal het vlees eruit en zet apart.
 2. Ontvel de sjalotjes en snij ze doormidden. Bak de spekjes kort, voeg de rest van de boter toe in de pan gevolgd door de sjalotjes.
 3. Als de sjalotjes een mooie kleur hebben gekregen voeg je het vlees, bier, de five spices, laurierblaadjes, bruine suiker en runderbouillon toe. Laat dit anderhalf uur op een klein pitje zachter koken.
 4. In de tussentijd schil je de wortel en bleekselderij en snij je die in kleine stukjes. Deze voeg je na 1,5 uur toe aan de stoof en dan laat je het geheel nog eens 2 uur staan (op zijn minst nog een uur). Je kunt de stoof dan al eten, maar als je hem nog een nacht + dag laat staan is hij nóg lekkerder!

Een tip: als je de stoof maakt voor de dag erna, haal dan iets makkelijks in huis om diezelfde avond te eten (wij aten een lekker gebraden kippetje van de markt!).

Geniet van deze heerlijke stoofpot met super mals vlees!

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

2 gedachtes over “Kruidige runderstoofschotel met donker bier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s