Gevulde paprika met kip pesto

Paprika gevuld met kip-pesto & bulgur

Verse kruiden koop ik het liefst bij de Turkse winkel om de hoek, je krijgt namelijk super veel voor super weinig! Je moet het dan wel binnen een paar dagen gebruiken want voor je het weet grijp je in een bosje verlepte of beschimmelde kruiden. Dat probeer ik dus altijd te voorkomen. Zo kocht ik laatst een flinke bos peterselie en basilicum en heb ik de ‘overgebleven’ peterselie bestempeld als ‘project kruiden invriezen’ -hier later meer over- en van de ‘overgebleven’ basilicum maakte ik pesto. Pesto kun je bijna voor alles gebruiken; als geheim ingrediënt in de bolognesesaus, op brood, door een salade en natuurlijk voor de bekende pasta pesto. Hoewel ik deze eerst wilde maken, besloot ik uiteindelijk de kip-pesto saus als vulling te gebruiken voor de paprika’s die ik nog had liggen. Zo ging de basilicum van ‘overgebleven’ naar een van de hoofdingrediënten van het gerecht. En het was een toppertje… al zeg ik het zelf:

PAPRIKA GEVULD MET KIP-PESTO & BULGUR

Ingrediënten:

Puntpaprika's gevuld met kip-pesto en bulgur

Puntpaprika’s gevuld met kip-pesto en bulgur

2-3 personen

 • Kippendij of kipfilet  – 2 stuks
 • Puntpaprika’s – 3 stuks
 • Bulgur – 140 gram
 • Sjalotje – 1 stuk
 • Knoflook – 1 teen
 • Tomaat – 1 stuk
 • Pesto, zelfgemaakt of uit een potje – 3 tot 4 eetlepels
 • Geitenkaas – +/- 60 gram
 • Grana padano, geraspt – 1 eetlepel
 • Pijnboompitten, geroosterd – 1 eetlepel
 • Peper en zout – naar smaak

Bereiden:

 1. Gevulde paprika met kip-pesto

  De vulling

  De vulling
  Snipper de ui en de knoflook, snij de tomaat en daarna ook de kip in kleine stukjes.
  Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de kip toe. Bak de kip kort aan, niet helemaal gaar want deze gaat zo ook nog de oven in.
  Voeg de (zelfgemaakte) pesto toe, peper en zout, driekwart van de geitenkaas en de stukjes tomaat toe en roer het goed door elkaar.  Zet vervolgens het vuur uit zodat de kip niet verder door gaart. Hier voeg zo ook nog de bulgur aan toe.
 2. Gevulde paprika met kip-pesto Samen Bourgondisch

  Vul de paprika’s

  De paprika’s vullen
  In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden, bereid je de bulgur volgens de verpakking en ga je de puntpaprika’s klaar maken. Snij de puntpaprika’s aan een kant open, haal voorzichtig de zaadlijsten eruit. Smeer de paprika’s in met olie en strooi er wat peper en zout overheen. Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
 3. Voeg de bulgur toe aan het kip-pesto mengsel, even doorroeren en vul de paprika’s ermee. Strooi er wat geraspte kaas en de overgebleven geitenkaas overheen. (Waarschijnlijk hou je nog wat saus/vulling over, dat is helemaal niet erg. Deze verhit je nog wat extra, er zijn vast liefhebbers voor een extra schep kip-pesto, of je eet het de dag erna gewoon op!)
 4. Gevulde paprika met kip-pesto

  Tadaaa!

  Oven & serveren
  Zet de gevulde paprika’s in het midden van de oven en laat ze zo’n 25 tot 30 minuten in de oven staat op 200 graden. Eenmaal klaar strooi je er nog wat geroosterde pijnboompitten overheen. Serveer eventueel met een frisse salade.

Weer eens wat anders dan een paprika gevuld met gehakt of pasta met kip en pesto 😉

Laat het smaken!

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

2 gedachtes over “Paprika gevuld met kip-pesto & bulgur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s