voorgerecht: coquille met gamba's en mousseline van doperwt & munt

Gebakken coquilles, gamba’s & een mousseline van doperwt

Nog geen flauw idee wat je moet maken met kerst? En krijg je al de kriebels als je er over na denkt? Geen nood, want zoals ik al vaker heb gezegd hoeft lekker eten niet moeilijk te zijn. Neem nu dit voorgerecht. Gebakken coquilles, gamba’s en een mousseline van doperwten met munt. Het ziet er lekker uit, de helft kun je vooraf maken en de andere helft in is een paar minuten gepiept. Perfect toch?! 

Gebakken coquilles, gamba’s & een mousseline van doperwt

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

 • 1 of 2 coquilles per persoon
 • 2 gamba’s per persoon
 • 400 gram doperwtjes uit de diepvries
 • 2 eetlepels verse munt
 • 1 knoflookteen geperst
 • Scheutje room
 • Halve citroen
 • Zout en peper naar smaak
 • Roomboter om in te bakken
voorgerecht: coquille met gamba's en mousseline van doperwt & munt

voorgerecht: coquilles met gamba’s en mousseline van doperwt & munt

Bereiden:

 1. Maak de mousseline een dag van te voren. Kook de doperwten +/- 5 minuten in water met wat zout. De erwten moeten beetgaar zijn. In de tussentijd snijd je de munt fijn. Voeg deze samen met de geperste knoflook, de afgegoten doperwten en een scheutje room in de blender.
 2. Pureer het geheel (dit kan ook met de staafmixer) tot een gladde massa. Hevel de massa over in een fijne zeef, zet er een bakje onder en wrijf de doperwtenpuree met een lepel er door. Wat overblijft is een zachte en fijne massa: een mousseline van doperwt met munt. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Net voor het opdienen zorg je er voor dat je de mousseline lichtjes opwarmt en bak je de gamba’s in de ene pan en de coquilles in de andere.
 4. Bak de gamba’s op hoog vuur totdat ze oranje-roze gekleurd zijn, knijp er wat citroensap overheen en besprenkel met peper en zout.
 5. In de andere pan bak je de coquilles. Smelt roomboter in de pan, leg de coquilles erin en doe de deksel op de pan. Bak de coquille per kan 1 minuut, zo wordt de buitenkant mooi bruin en blijft de binnenkant mooi zacht.
 6. Maak de borden op: leg op ieder bord een lepel van de doperwten mousseline en trek met de achterkant van je lepel een streep door de mousseline zodat je hem uitsmeert over het bord. Leg hierop de gamba’s en de coquille. Maak af met wat cress of andere groene blaadjes.

Nog meer tips nodig voor een stress vrij Kerstdiner? Klik dan hier.

Zoek je nog een lekkere wijn voor bij het voorgerecht? Neem dan eens een kijkje op Winematcher.nl voor de lekkerste wijn met de beste prijs-kwaliteit. Bij dit voorgerecht is een lekkere volle witte wijn perfect.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Een gedachte over “Gebakken coquilles, gamba’s & een mousseline van doperwt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s