Pastaschelpen met ricotta, champignons & truffel

Pastaschelpen met ricotta & truffel

Ik kan haast zelf niet geloven, maar het is echt zo: ik had nog nooit zelf pastaschelpen klaar gemaakt, laat staan gegeten ūüėź . Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met mijn vroegere haat-liefdeverhouding¬†voor pasta. Ik zeg vroeger, omdat ik sinds mijn studie echt dol¬†ben op pasta. Maar sommige pastasoorten, zoals vlinders & tortellini, vind ik nog steeds niet zo lekker. Dat heeft te maken met de dikte en structuur van de pasta. Ik zal vast gedacht hebben dat ik pastaschelpen ook niet lekker zou vinden.¬†Maar goed. Tijd om wat aandacht besteden aan dit mega lekkere¬†recept. De pastaschelpen zijn gevuld met ricotta, cantharellen en truffel. Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet. Een fijn recept voor als je¬†vriendinnen¬†te eten krijgt. Om je partner te verrassen met een lekker etentje¬†of gewoon voor jezelf op een doordeweekse dag. Omdat het kan.¬†

Deze pastaschelpen met ricotta & truffel moet je proberen!

Wat heb je nodig?

 • 150 gram grote pastaschelpen
 • Halve ui
 • 1 knoflookteen
 • 125 gram ricotta
 • 200 gram cantharellen (of andere wilde champignons)
 • 40 gram Parmezaanse kaas
 • 125 gram magere spekjes
  (of laat deze weg en maak hem vegetarisch)
 • Verse peterselie
 • Druppel (witte) truffelolie
 • Geroosterde pitten
Pastaschelpen met ricotta, champignons & truffel

Pastaschelpen met ricotta, champignons & truffel

Hoe maak je gevulde pastaschelpen met ricotta?

 1. Kook de pastaschelpen beetgaar in kokend water met zout. Dit duurt zo’n 12 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
 2. Bak de spekjes in de pan. Bak ze niet helemaal uit, ze hoeven niet knoerthard te worden want ze gaan zo ook nog de oven in. Haal ze eruit en leg ze op keukenpapier.
 3. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit ze in de pan. Draai het vuur uit en roer de ricotta, 3/4 van de Parmezaanse kaas en de uitgelekte spekjes er doorheen. Breng op smaak met peper (zout zal niet hoeven i.v.m. de spekjes). Als
 4. Vet een ovenschaal in met olie en leg de pastaschelpen hier naast elkaar in. Vul de pastaschelpen met het ricotta-truffelmengsel. Strooi het laatste beetje geraspte Parmezaanse kaas er overheen en bedek de ovenschaal met zilverfolie.
 5. Zet de pastaschelpen met ricotta voor 30 minuten in de oven en haal de folie er na 20 minuten vanaf zodat de kaas kan smelten. Haal de schotel uit de oven, strooi de verse peterselie en de geroosterde pitten er overheen en serveer direct.

Eet smakelijk!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s