Geroosterde wortelsalade met kopgehakt en spinazie

Geroosterde wortelsalade met spinazie & kipgehakt

De lente komt er weer aan en dat is aan alles te merken! De bloembollen gaan open, de vogeltjes fluiten, de zon gaat schijnen en is het je wel eens opgevallen dat jijzelf ook een stuk vrolijker bent dan in de winterperiode? Grappig ook wat het weer doet met de keuze van ons eten. Zo hebben we in de herfst en winter zin in stamp- en stoofpotten, zwaar eten dus. En eten we in de lente en zomer het liefst lichte maaltijden als salades en lichte soepen. Nu de lente haar intocht maakt kreeg ik zin in een kleurrijke salade, met als resultaat deze heerlijke geroosterde wortelsalade met spinazie en kipgehakt. Liever vegetarisch? Gewoon de kip eruit laten ;).

Geroosterde wortelsalade met spinazie en kipgehakt

Ingrediënten

Maaltijdsalade voor 2 personen

 • Halve bos bospenen
 • 200 gram spinazie
 • 150 gram kipgehakt
 • 2 eetlepels ricotta
 • 1 eetlepel geroosterde pitten (zonnebloem & pompoen)
 • 1 fijngesneden lente-ui
 • 1 eetlepel honing
 • 1 theelepel Ras el hanout
 • Verse peterselie
 • Olie, peper, zout

 

Geroosterde wortelsalade met kipgehakt en spinazie

Geroosterde wortelsalade met kipgehakt en spinazie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bospenen schoon en snij ze in de lengte door midden. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olie, peper en zout en zet ze in de oven. Ik had nog een halve flespompoen over, deze heb ik er ook bij gedaan. Laat dit zo’n halfuur in de oven staan (zet de schaal net boven het midden).
 2. Rul het kipgehakt in de pan en voeg de ras el hanout toe en zet apart als het gaar is.
 3. Als de wortels zacht en gekarameliseerd zijn haal je ze uit de oven, laat ze iets afkoelen. Meng ondertussen de spinazie met het gehakt, voeg de wortels toe en strooi de geroosterde pitten, peterselie, scheutje olie en ricotta er overheen.
 4. Als laatste verhit je de honing kort in de pan. Serveer de salade op een mooie schaal en giet de honing er overheen.

Geniet van de vrolijke lentegerecht! 

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

Een gedachte over “Geroosterde wortelsalade met spinazie & kipgehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s