Pulled pork met kokosrijs en mais

Pulled pork uit de oven met kokosrijst & mais

Pulled pork, het was de hit van afgelopen zomer maar wat mij betreft is het dat nog steeds. Je komt hem nog steeds overal tegen, op markten, festivals en ook bij de hippe burgerbars. Pulled pork op je wrap, op je pita of bovenop een hamburger, het is allemaal errug lekker. Terwijl ik met vrienden aan het lunchen was, maakte vriendlief deze pulled pork, wat een verwennerij! Het lijkt het een heel gedoe, maar als de pan eenmaal in de oven staat hoef je er eigenlijk niets meer aan te doen. Je laat het gewoon 2,5 uur staan, dan nog een half uurtje zonder deksel en daarna trek je het vlees met twee vorken uit elkaar en klaar! Easy peasy dus!

Pulled pork uit de oven met cocosrijst & mais

Ingrediënten:

2 a 3 personen

Pulled pork uit de oven

 • 1 gesnipperde ui
 • 2 knoflooktenen, geplet
 • 1 rode peper zonder zaadjes
 • 50 ml whisky
 • 50 ml rode wijnazijn
 • 50 ml ahornsiroop of honing
 • 125 ml runderbouillon
 • 1 eetl. pimentón (gerookt paprikapoeder)
 • Flink wat takjes verse tijm
 • 200 gram gepelde tomaten
 • 500 gram varkensschouder zonder bot en zwoerd

Nodig: een zware pan die in de oven kan. 

Bereiden:

 1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit olie in de pan en bak het vlees rondom bruin aan (ongeveer 5 minuutjes). Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg hierna het vlees terug in de pan gevolgd door de rest van de ingrediënten.
 2. Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven op 160 graden en laat dit 2 tot 2,5 uur staan. Op de helft draai je het vlees om.
 3. Haal de pan uit de oven, en probeer het vlees met twee vorken uit elkaar te trekken. Gaat dit gemakkelijk? Teek dan alles uit elkaar. Dit doe ke het gemakkelijkst door het vlees op een bord of plank te leggen. Gooi het vlees hierna terug in de pan en meng met de saus.

Dit is serieus lekker en je moet het dus ook echt een keer maken. Begin in de ochtend of in de middag en je kunt er ’s avonds al van smullen. Pulled pork is natuurlijk lekker op en met van alles, wij maakte er kokosrijst bij en geroosterde mais. De recepten staan hieronder.

Zelf pulled pork maken

Zelf pulled pork maken

De bijgerechten:

Voor de kokosrijst:

 • Basmatirijst – voor 2 personen
 • Kokosmelk – 250 ml
 • Water – 125 ml

Bereid de rijst zoals je normaal zou doen alleen in plaats van alleen maar water vervang je een groot deel met kokosmelk. In plaats van het vocht af te gieten is het beter om de juiste hoeveelheid vocht te gebruiken zodat de rijst het opneemt. Probeer 1 kopje rijst op 1,5 kopje vocht aan te houden dan zit het wel goed met het vocht.

Voor de mais uit de oven:

 • Maiskolven – 2 stuks
 • Boter of olie om in te smeren
 • Peper, zout en kerriepoeder

Kook de maiskolven in +/- 15 minuten beetgaar. Smeer ze in met olie of boter en strooi er peper, zout en kerriepoeder overheen. Leg ze voor +/- 30 minuten in de oven onder de gril (redelijk hoog in de oven) en draai ze tussendoor ook even om.

Advertentie

2 gedachtes over “Pulled pork uit de oven met kokosrijst & mais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s