Aubergine alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Ik ben echt fan van de Italiaanse keuken en ik had al zo lang zin in Melanzane alla parmigiana! Vorige week maakte we hem dan eindelijk en hij was perfect! Deze Italiaanse ovenschotel is niet alleen super smaakvol maar ook nog eens heel makkelijk om te maken én je hebt helemaal niet zo veel ingrediënten nodig. Melanzane alla parmigiana is een Italiaans vegetarisch ovengerecht bestaande uit aubergine (melanzane), Parmezaanse kaas (parmigiana) en tomatensaus (die komt niet in de naam voor :P). Doordat het een vrij machtig gerecht is hoef je er niet nog iets bij te maken. Wel is het lekker om er wat brood bij te serveren om mee in de saus te dippen!

Melanzane alla parmigiana

Ingrediënten:

2 -3 personen

 • Aubergine – 1,5 stuks
 • Blik gepelde tomaten – 400 gram
 • Parmezaanse kaas – 50 gram
 • Mozzarella – 1 bol
 • Rode wijn – scheutje
 • Flinke bos verse basilicum
 • Gesnipperde ui en 2 knoflooktenen
 • Voor erbij: focaccia

Bereiden:

 1. Snij de aubergine in dunne plakken en strooi er flink wat zout overheen. Leg de plakken in een vergiet en zet er een bord, laat de aubergine zo’n 20 minuutjes zweten (hierdoor zal de aubergine minder bitter en zompig zijn en minder olie opnemen).
 2. In de tussentijd begin je aan de saus. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg dan de gepelde tomaten toe, de fijngesneden basilicum, een goede scheut rode wijn en wat peper en zout. Laat dit zo’n 15 minuutjes zacht koken.
 3. Haal met keukenpapier het zout van de aubergines en maak ze droog met een schone theedoek. Gril (of bak) de aubergine aan beide kanten kort (+/- 3 minuutjes).
 4. Smeer de ovenschaal in met olie en een laagje tomatensaus. Leg de eerste laag aubergine in de ovenschaal, gevolgd door wat tomatensaus, geraspte Parmezaanse kaas en verdeel wat mozzarella. Herhaal dit totdat de aubergine op is.
 5. Bak in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Schenk er een lekkere soepele rode wijn bij en geniet van je avond!

Buon appetito!

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

4 gedachtes over “Melanzane alla parmigiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s