Spaghetti met gegrilde zalm en dragon-bieslooksaus

Spaghetti met gegrilde zalm & bieslook-dragonsaus

Deze spaghetti met gegrilde zalm & bieslook-dragonsaus is een geluk bij een ongeluk en ik zal je vertellen waarom: Vorige week stond ik na werk in de winkel zonder enig idee wat we moesten gaan eten en ik had ook niet zo’n zin om uitgebreid te koken (ja, dat komt wel eens voor). Ik besloot uiteindelijk voor simpele pasta met zalm, kruidenkaas, tomaatjes en rucola te gaan. Eenmaal thuis vond ik een krap plekje voor mijn fiets (altijd weer een uitdaging) en besloot voor het gemak de boodschappen alvast uit mijn kratje te halen. Precies op dat moment kwam er flinke wind aanzetten waardoor mijn fiets -inclusief boodschappen- omviel :(! Het merendeel lag te dobberen in een plas water en ook trof ik wat kapotte verpakkingen aan @#$%^^%! Gelukkig kon ik het meeste redden en besloot ik een maaltijd te maken met de ‘gehavende’ producten. Zo had de courgette een flinke dreun gehad maar lag wel op het droge en zat er een flinke scheur in de verpakking van de crème fraîche. Ik bleef bij mijn ‘pasta met zalm’ maar wisselde de kruidenkaas in voor de crème fraîche en de rucola voor de courgette, ik voegde er nog wat kruiden aan toe en dat resulteerde in een bijzonder lekker romig maar ook fris gerechtje. Een geluk bij een ongeluk dus!

Spaghetti met gegrilde zalm & bieslook-dragonsaus

2 personen

Ingrediënten

 • Zalmfilet – 2 stuks
 • Volkoren spaghetti voor 2 personen
 • Crème fraîche – 200 ml
 • Dragon – 1 theelepel
 • Bieslook – flink wat sprietjes
 • Knoflook – 1 teen
 • Courgette – 1/2
 • Cherrytomaatjes – 6 stuks
 • Citroensap – 1/2 citroen
 • Peper en zout

Bereiden

 1. Kook de spaghetti beetgaar.
 2. Snipper de knoflook en snij de courgette in stukken.
 3. Bak de courgette op middelmatig vuur, voeg de knoflook toe en zet het vuur wat zachter.
 4. Voeg de crème fraîche toe, de dragon, de fijn gesneden bieslook, wat peper en zout en het citroensap. Laat dit zachtjes koken en proef of de saus goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
 5. Giet de spaghetti af, roer en een scheutje olijfolie doorheen en voeg de spaghetti toe aan de saus.
 6. Nu de pasta en de saus klaar zijn kun je de zalm grillen. Bestrooi de zalm met peper en zout en grill beide kanten +/- 3 minuten. Ik vind het lekker als alleen de buitenkant dichtgeschroeid is. Maar je kunt hem natuurlijk ook ietsje langer later liggen zodat de zalm wat verder door gaart.
 7. Verdeel de spaghetti over de borden, leg de zalm er bovenop en maak het af met een sprietje bieslook. Dat ziet er toch mooi uit voor een doordeweekse maaltijd! En het smaakt ook nog een super!

Niks meer aan doen dus!

Geniet van je lange (want je bent hier zo mee klaar) avond!

Liefs,

Deborah | Samen Bourgondisch

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s