Samen bourgondisch lekker eten

MIJN FOOD BUCKET LIST

Normaal gesproken sta ik niet zo stil bij mijn ‘bucket list’ maar toen ik de food bucket list tag van Uit Paulines Keuken voorbij zag komen dacht ik: laat ik mijzelf eens even goed aan de tand voelen op het gebied van food en kijken hoe ik over een jaar terugkijk op mijn antwoorden en hoeveel ik er heb kunnen afvinken. Zo lees je met wie ik wel eens zou willen koken, welk ‘kant en klaar’ product ik zelf zou willen maken en wat mijn grootste foodie wens is…. 

 1. In welk restaurant wil je graag eten?
  Mijn broers zijn allebei kok en ik sta iedere keer weer verbaasd van de gerechten die ze maken. Het ziet er zo mooi uit, net kleine kunstwerkjes, en dan die smaken… een explosie in je mond. De gerechten worden met zo veel aandacht bereid. Het hele proces, vanaf de keuze van leverancier totdat het gerechtje bij de gast beland. Ik heb echt bewondering voor hen, al die creaties die met zo veel aandacht en passie bereid worden… Je kunt het mij dan ook niet kwalijk nemen dat ik af en toe echt sta te popelen om restaurants uit de topklasse te bezoeken. Toevallig ga ik dit weekend naar De Vrienden van Jacob (nu al zin in!), die kan ik dus van mijn lijstje afhalen! Andere restaurants die er op staan zijn: The Jane AntwerpDe Librije, en ook wil ik graag nog een keer bij mijn broers gaan eten in Auberge ’t Kookhuys in Hilvarenbeek en De Swaen in Oisterwijk .
 2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
  Ik zou het mooi vinden om mijn eigen olijfolie te maken, daar ben ik namelijk echt dol op.
 3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
  Welke niet? Pfff.. ik vind dit wel echt een lastige vraag. Ik heb hem zelfs opengelaten tot het laatst -zoals vroeger met de moeilijkste vragen van een toets-. Ok, daar komt ie: Ik zou het finale gerecht willen proeven van de winnaar van Masterchef.
 4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
  Een rode Kitchenaid. Alleen al omdat hij zo prachtig zou staan op het aanrecht. Ook ben ik heel benieuwd naar de Thermomix ‘de alleskunner onder de keukenapparaten’. Mijn zus zweert erbij, ze maakt er echt van alles mee! Het enige nadeel van dit apparaat zou zijn dat ik te weinig zelf kan doen, de meeste handelingen doen het apparaat namelijk voor je. Dit is misschien een goede optie ‘voor als ik later groot ben’ en handen te kort kom!
 5. Wat is je ultieme foodie wens?
  Een grote woonkeuken, met een Boretti fornuis, een kookeiland, voorzien van alle nodige keukenapparatuur en heel veel opslagruimte voor potten, pannen, kruiden, plantjes etc. Met een mooie grote tafel in het midden waar de hele familie en alle vrienden bij aan kunnen schuiven.
 6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
  Ik zou graag alle originele reepten uit de Italiaanse keuken willen proeven, zoals de spaghetti carbonara, lasagne maar ook de vlees en visgerechten. Ik heb een Italiaans kookboek, geschreven door een echte Italiaanse, en het grappige is dat pasta helemaal niet als ‘hoofdgerecht’ wordt gezien maar als een voor-tussen of bijgerecht. Ik ben dus wel benieuwd naar ‘hoe het wel hoort’ in de Italiaanse keuken.
 7. Wat wil je leren eten?
  Hmm ik zou de Nederlandse keuken wel wat meer willen waarderen. Of nou ja, ik waardeer het wel, maar ik vind er gewoon niet zo veel aan. En dan met name alles waar ‘stamp’ achteraan komt: boerenkoolstamp, wortelstamp, andijviestamp… en dan die saaie ‘avg-tjes’. Een gehaktbal met een gekookte aardappel, boontjes en jus. Nope, maak je me niet blij mee.
 8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
  Jamie Oliver! Maar ik zou liever met hem koken en er dan met een groot gezelschap van genieten.
 9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
  Ik zou goed willen leren bakken. Mijn opa was bakker en kon bakken als de beste! Broden, worstenbroodjes, taarten (met name de appeltaart)… en dan moet ik bekennen dat ik nog nooit een taart heb gemaakt die gebakken moest worden. Schandalig toch! Goed voornemen voor dit jaar: een taart bakken!
 10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
  Ik zou wel een maand lang alleen maar met producten van lokale ondernemers willen koken. Het liefst zou ik ze dan ook echt bij de boer op willen halen zodat ik het verhaal erachter kan horen.

Ik ben heel benieuwd hoe ik over een jaar terug kijk op deze vragen! Ik ben bang dat ik het merendeel tegen die tijd nog niet kan afstrepen maar ach, dromen kan altijd 😉!

Neem de food bucket list tag ook over en vergeet niet om Pauline de credits te geven voor het bedenken van de leuke vragen!

Liefs,

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s