Romige tomatensoep zelf maken

Romige tomatensoep zelf maken

Een zelfgemaakt soepje gaat er altijd wel in en een zelfgemaakt tomaten soepje al helemaal! Deze romige tomatensoep maak je helemaal zelf, er komen dus geen gepelde tomaten uit blik aan te pas, en je zult zien dat het zo gedaan is. Eet deze zelfgemaakte tomatensoep als lunch of als avondeten met een lekker broodje erbij.

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte tomatensoep?

De ingrediënten zijn voor 2 personen (1 kom soep per persoon) verdubbel de ingrediënten als je voor meer mensen kookt.

  • 500 gram rijpe (lees: smaakvolle rode) tomaten
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 500 ml bouillon
  • 100 ml kookroom
  • Peper en zout naar smaak
Zelfgemaakte tomatensoep

Zelfgemaakte tomatensoep

Hoe maak je zelf tomatensoep?

  1. Ontvel de tomaten. Dit lijkt misschien een ‘heel werkje’ maar er is echt niets aan. Ontkroon de tomaten en snij met een scherp mes een kruis daar waar het kroontje heeft gezeten. Dompel de tomaten voor +/- 10 seconden onder in kokend water. Haal ze uit het kokend water en laat ze nu schrikken in ijskoud water. Haal ze uit het water en je zult zien dat je de velletjes er nu gemakkelijk af kunt trekken.
  2. Fruit de ui in de soeppan. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de ui. Bak +/- 5 minuutjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de boel een uur op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Draai het vuur na een uur uit en pureer de soep tot een gladde massa. Gebruik een staafmixer of een keukenmachine. Voeg daarna de room toe, verhit de soep opnieuw en breng de soep op smaak met peper en zout.

Blaadje basilicum er op en klaar!

Nog meer soep inspiratie op doen? Klik dan hier en bekijk alle soep recepten.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s