Bananencake zelf maken

Lekkere en gezonde bananencake | FoodBlogSwap

Yes, tijd voor weer een FoodBlogSwap. Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Pienskeuken.nl. Pauline houdt van gezond genieten, en daar kan ik alleen maar achter staan! Ze deelt haar recepten niet alleen online, ze verkoopt ook van alles via haar blog. Van muesli repen tot aan bananencakes. Bananencake had ik al lang niet meer gemaakt én blijkbaar heb ik het recept ook nog nooit gedeeld. Tijd om Pauline’s versie te maken en het recept van de bananencake te delen op Samen Bourgondisch. Ik gebruikte alleen geen speltmeel maar amandelmeel, dat had ik namelijk nog in huis, en ik voegde wat ahornsiroop toe (want dat is mijn nieuwe verslaving :D). Bananencake is zo gemaakt en het is een gezond tussendoortje. Met een klein dotje yoghurt (en wat honing) ernaast is het trouwens ook een perfect ontbijt. Het recept voor deze lekkere en gezonde bananencake vind je hieronder. 

Lekkere en gezonde bananencake | FoodBlogSwap

Ingrediënten voor de bananencake

 • 3 rijpe bananen
 • 60 gram dadels (ontpit)
 • 3 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 100 gram amandelmeel
 • 50 gram grof gehakte noten naar keuze
Bananencake zelf maken

Bananencake zelf maken

Zo maak je de bananencake:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bananen met de dadels in een keukenmachine tot een glad beslag.
 2. Klop de eieren in +/- drie minuten luchtig (ik gebruikte een handmixer, maar je kunt het uiteraard ook met een garde doen).
 3. Voeg het bananenmengsel toe aan de eieren, het bakpoeder, de amandelmeel, ahornsiroop en de noten en meng voorzichtig met elkaar.
 4. Bekleed een cakevorm met bakpapier (je kunt de vorm ook invetten met boter). Tip: Als je het bakpapier nat maakt en kreukelt kun je het heel gemakkelijk vormen. Giet nu het bananendeeg in de cakevorm en zet voor 50 minuten in de oven. Let op dat de je de vorm niet te hoog in de oven zet, dan wordt de bovenkant donker.

Haal de bananencake uit de oven en laat volledig afkoelen. Pien gaf nog een handige tip: snij de bananencake alvast in stukjes en bewaar een deel in de vriezer. Zo kun je extra lang genieten van jouw zelfgemaakte cake. Als je hem in de koelkast bewaard, kun je er minstens een week van eten!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s