Gegrilde paprika uit de oven

Gegrilde paprika uit de oven

De buitenbeentjes paprika’s van de Albert Heijn komen in een grootverpakking, te veel als je maar voor twee personen kookt… maar perfect om er gegrilde paprika’s van te maken! Zet ze op olie en je kunt er lekker lang van genieten. Ik hou van gegrilde paprika’s. Ze fleuren iedere salade op en toveren een saai broodje met kaas of kip om tot een luxe lunch. 

Gegrilde paprika uit de oven

Ingrediënten

  • Paprika’s
  • Extra vergine olijfolie
  • Verse knoflookteen
  • Een oven, bakpapier en een plastic zak of bak en plasticfolie.
Gegrilde paprika uit de oven

Gegrilde paprika uit de oven

Zo maak je gegrilde paprika uit de oven

  1. verwarm de oven voor op 240 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg de gewassen paprika’s er op en schuif in de oven. Laat +/- 20 minuten in de oven staan totdat de vel van de paprika’s zwart geblakerd zijn.
  2. Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een zak en knoop (of zip) goed dicht zodat er geen lucht in en uit kan. Je kunt de paprika’s ook in een schaal doen en afdekken met plasticfolie. Laat een kwartiertje staan. Hierna trek je de vel er heel gemakkelijk van af.
  3. Trek de vel er voorzichtig af en haal de zaadlijsten er uit. Doe de paprika’s (heel, gehalveerd of in slierten gesneden) in een schone pot, stop de gekneusde knoflookteen erbij en giet er olijfolie op. Sluit de (weck)pot goed af en bewaar de gegrilde paprika in de koelkast, je kunt er +/- 1,5 mee doen. Als je de paprika heel goed aandrukt en de pot volledig met olijfolie vult kun je de gegrilde paprika enkele maanden bewaren.

Wist je dat buitenbeentjes…

  1. afgekeurd worden omdat ze niet het juiste uiterlijk hebben? Ze maken precies hetzelfde, alleen zijn ze krom of kleiner dan wij gewend zijn.
  2. die niet verkocht worden door de AH, verkocht worden aan supermarkten in het buitenland? Verwerkt worden tot soep, sap of veevoer? En als dat niet lukt ze gebruikt worden om energie te produceren.
  3. perfect zijn om low budget te koken? Naast paprika’s verkoopt de Albert Heijn ook buitenbeentjes wortels, peren en appels. Van deze grootverpakkingen kun je de lekkerste dingen maken! Ik denk aan wortelsoep, perenjam of een lekkere appeltaart.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s