kip kerrie salade met restjes kip en sinaasappel

kip kerrie salade met restjes kip & sinaasappel

Kip over? Maak kip kerrie salade! Kip kerrie salade draai je letterlijk en figuurlijk zo in elkaar en het is hartstikke lekker voor bij de borrel of op een broodje met de lunch. Als je kip kerrie salade in de winkel koopt zit er vaak ananas in. Ik hou wel van eten waar hartige en zoete smaken gecombineerd worden. Ik had zelf geen ananas in huis, maar wel een sinaasappel. Kip, kerrie en sinaasappel zijn wat mij betreft een top combinatie. Heb je geen restje kip? Onderaan het blog lees je hoe je kip moet koken. Kook dan gewoon een kipfilet en maak deze alsnog. Hij is gewoon te lekker om niet te proberen. 

Kip kerrie salade met restjes kip & sinaasappel

Ingrediënten

 • +/- 1 kipfilet gebakken of gekookt
 • +/- een kwart sinaasappel – partjes in stukjes gesneden
 • 80 gram uitgebakken spekjes
 • 1 gesnipperd sjalotje of bos-ui (in dat geval ook het groen)
 • 1 eetlepel mayonaise (of meer naar smaak)
 • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
 • Scheut olijfolie/klontje boter
 • Zout en peper
kip kerrie salade met restjes kip en sinaasappel

kip kerrie salade met restjes kip en sinaasappel

Zo maak je van restjes kip heerlijke kip kerrie salade

 1. Verwarm de olie of boter in de pan, zet het vuur laag en voeg de kerrie en het gesnipperde uitje toe. Roer met een spatel in de pan zodat de kruiden niet aanbranden. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
 2. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar of snij in kleine stukjes. Haal ze door het kerriemengsel heen en doe ze in een kommetje. Voeg de in stukjes gesneden sinaasappel toe, de uitgebakken spekjes en roer er mayonaise doorheen.
 3. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een half uitje gesnipperd uitje toe.

Hoe lang moet kip koken?

Een kipfilet moet ongeveer 10 tot 15 minuten koken. Doe het in kokend water en haal de kip na 10/15 minuutjes uit de pan. Is het vlees wit en kun je er gemakkelijk met een mes doorheen snijden? Dan is de kip gaar.

Hier vind je nog meer receptjes voor bij de borrel. 

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s