Oosters potje met gamba’s & groenten

Als je aan mij vraagt wat mijn lievelingskeuken is, antwoord ik met de Mediterraanse keuken. Als je mij vraagt welke keukens ik nog wil ontdekken zijn dat de Arabische en Oosterse keuken. Ik hou van de uitgesproken smaken en de prachtige kleuren die vaak verwerkt zitten in de gerechten. Op de een of andere manier lijken de gerechten altijd  moeilijk om te maken, dit heeft vooral te maken met de vele (onbekende) ingrediënten die gebruikt worden. Gelukkig kun je ze wel steeds vaker in de supermarkt of toko vinden. Als je de juiste ingrediënten eenmaal hebt blijkt er niets moeilijks aan. Neem nu dit Oosterse potje met gamba’s en groenten. Inclusief snijden en koken ben je binnen 20 minuten klaar. Als dat geen feest is! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smaken… I loved it en daarom deel ik het recept graag. Oh ja, in dit Oosterse gerecht zitten overigens geen vreemde ingrediënten, alles is gewoon te koop bij de lokale supermarkt 😁.

Oosters potje met gamba’s en groenten

Dit heb je nodig:

 • 1 flinke eetlepel groene curry
 • 1 gesnipperde knoflookteen
 • 2 cm geraspte gember
 • 1 blik kokosroom
 • 200 ml groentenbouillon
 • 1 wortel in dunne slierten
 • 1,5 paprika in dunne slieren (geel en rood)
 • 80 gram peultjes
 • 200 gram gamba’s
 • Bosje verse koriander
 • 250 gram rijst (ik gebruikte Til­da Co­conut, chil­li & le­mong­rass bas­ma­ti rijst, deze is al gestoomd en dus supersnel klaar, je hoeft hem alleen maar te verwarmen)


Zo maak je dit Oosterse gerecht:

 1. Bereid de rijst zoals vermeld staat op het pak. Ik gebruikte dus Tilda basmati rijst en moest deze eigenlijk 2 minuten verwarmen in de magnetron. Één probleem: ik heb geen magnetron 😅, maar opwarmen in een pan kan gelukkig ook! Nadat hij klaar was heb ik er ook nog wat limoenzeste doorheen gedaan.
 2. Fruit de currypasta in wat olie en laat dit een minuutje staan. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak kort mee. Blus de boel dan af met de bouillon en de kokosroom. Breng aan de kook.
 3. Voeg dan de groente toe, wacht heel even met de peultjes. Deze zijn namelijk wat dunner dan de rest, maar het is juist lekker als deze ook nog een bite hebben. Voeg na 2 minuten de gamba’s en de peultjes toe. Wacht totdat de gamba’s klaar zijn, dit is gemakkelijk te zien aan de roze kleur die ze krijgen als ze gaar zijn.
 4. Verdeel over de komen, leg er wat rijst naast en maak af met de fijngehakte koriander.

Een makkelijk, snel en gezond maaltje voor een chille doordeweekse avond. Andere snelle gerechten vind je hier.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

2 gedachtes over “Oosters potje met gamba’s & groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s