paprikasoep met ballen

Paprikasoep met ballen | FoodBlogSwap

Ik wil soep met ballen! Ik wil ballen met soeeeep! Zing maar mee met zijn allen, wij willen ballensoep! Haha, ik heb goede herinneringen aan dit liedje :). Bij de studentenvereniging kwamen er verschillende liedjes voorbij tijdens baravonden en evenementen, waaronder deze. Daarnaast behoorde de tomatensoep met ballen van unox tot mijn gezonde maaltijden tijdens mijn studie haha. Tijd om daar eens een gezonde versie van te maken. Voor de FoodBlogSwap mocht ik inspiratie op doen op het blog van Naomi en Robin. Zij bloggen op www.ThreeGirlsOneKitchen.nl over gezond eten dat makkelijk te bereiden en lekker is. Daar kan ik alleen maar achter staan! Al snel kwam ik paprikasoep met ballen tegen. Dit moest en zou ‘m worden. Paprikasoep met ballen, heul veul ballen. 

Ingrediënten voor de paprikasoep

 1. 6 rode paprika’s
 2. 1 gesnipperde ui
 3. 1 gesnipperde knoflooktenen
 4. 1 eetlepel gedroogde za’atar
 5. 2 eetlepels cayenne peper
 6. 1 liter groentebouillon

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

 1. 300 gram half om half gehakt
 2. 1 theelepel za’atar
 3. 1 theelepel paprikapoeder
 4. 1 theelepel kerriepoeder
 5. Peper en zout naar smaak
paprikasoep met ballen

paprikasoep met ballen

Bereiden:

 1. Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie. In de tussentijd snij je de paprika en in grove stukken. Voeg de paprika toe en bak +/- 5 minuutjes, voeg daarna de za’atar en cayennepeper toe en verhit kort.
 2. Voeg de groentebouillon toe en laat de boel zo’n 15 á 20 minuutjes koken. Pureer de paprika vervolgens tot een gladde soep en proef of hij op smaak is.
 3. In de tijd dat de soep opstaat, meng je het gehakt en rol je kleine balletjes. Als de soep gepureerd en op smaak is voeg je de kleine gehaktballetjes toe en laat je alles nog 10 minuutjes koken.

Door de gehaktballetjes kun je de soep prima als maaltijdsoep eten. Eet er eventueel een stukje stokbrood bij om er zeker van te zijn dat je erna geen honger krijgt.

Geniet van deze ballen moet soep!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s