Mossel recepten: gegratineerde mosselen

Mossel recept: gegratineerde mosselen

Een kilo mosselen is toch best veel met zijn tweeën. Hier en daar blijven er altijd wel wat mosselen liggen. Dat ligt meestal niet aan de mosselen maar aan al het brood dat we erbij eten :P. Maar goed, wat de reden ook is: het is zonde om de mosselen weg te gooien, maar ook om ze tegen heug en meug op te eten. In dit geval bewaar ik ze dan liever en gebruik ze de volgende dag in een tomatensaus voor over de pasta, in een visschotel of ik maak gegratineerde mosselen. Restjes of geen restjes, gegratineerde mosselen zijn natuurlijk altijd een goed idee. Lekker als voorgerecht of als amuse op een feestje. 

Mossel recept: gegratineerde mosselen

Ingrediënten

Mossel recepten: gegratineerde mosselen

Mossel recepten: gegratineerde mosselen

Mosselen gratineren:

  1. Splits de mosselhelften en leg de kant met de mossel (duh 😉 ) in een ovenschaal. Verdeel wat tomatenblokjes over de mosselen en strooi er geraspte kaas overheen. Dit kan van alles zijn; jonge kaas, oude kaas maar ook Parmezaanse kaas.
  2. Als laatste strooi je er nog wat kruiden overheen. Laat de mosselen in 8 minuten gratineren.

Eet de gegratineerde mosselen met wat brood erbij of gewoon zo. Lekker als voorgerechtje of om als amuse uit te delen.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

To be continued…

Vroeger, ja het is toch echt zo’n 10 jaar geleden, werkte ik in een restaurantje waar ze gegratineerde mosselen op de kaart hadden staan. De gasten die dit bestelden werden verrast met een groot bord in de vorm van een mossel. Hierin zaten allerlei kleine openingen waar de mosselen ingelegd werden. De mosselen werden gegratineerd in kaas en gesmolten kruidenboter (!). Manmanman… wat een feestje was dat.  Uiteraard werd er stokbrood bij geserveerd want de kaas en kruidenboter wilde je écht niet laten liggen ;). Nu wil het zo zijn dat ik ook zo’n mosselbord heb… dikke kans dat ik het recept inclusief mosselbord binnenkort zal delen ;).

Advertentie

4 gedachtes over “Mossel recept: gegratineerde mosselen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s