knolselderij-pompoensoep

Knolselderij-pompoensoep

Na het sporten heb ik nooit meer zo veel honger, laat staan zin om te koken. Maar om dan voor een afhaalmaaltijd te gaan… uh, hallo! Ik heb toch niet voor niets gesport! Maar ja, wat dan? Ik zorg er altijd voor dat ik iets in huis heb dat ik even snel (en dan bedoel ik dus écht snel) in elkaar kan flansen. Denk aan een restje van de vorige dag, een makkelijke salade, een boterham of een soepje. Soep maak ik vaak de dag er voor al klaar. Die hoef ik na het sporten alleen nog maar op te warmen, super chill. Zo maakte ik vorige week zondag alvast deze knolselderij-pompoensoep. Ik had namelijk nog een halve knolselderij over en dat leek me wel lekker in de soep. Ik voegde er pompoen aan toe en allerlei lekkere specerijen. En inderdaad, deze soep smaakte naar meer!

Knolselderij-pompoensoep

Ingrediënten

Maaltijdsoep voor 2 personen | 40 minuten waarvan 30 kooktijd

 • Halve knolselderij
 • Halve flespompoen
 • 1 gesnipperde rode ui
 • Halve duim gember
 • Hele rode peper
 • 1 knoflookteen
 • 1 liter bouillon
 • Verse peterselie
knolselderij-pompoensoep

knolselderij-pompoensoep

Bereiden:

 1. Snipper de ui, knoflook, gember en peper (zonder zaadjes) en fruit ze in de pan. Schil de knolselderij en pompoen en snij in grove stukken.
 2. Voeg de knolselderij en pompoen toe in de pan en giet er 1 liter bouillon bij.
 3.  Laat het +/- 30 minuten koken. Het is klaar als je er gemakkelijk met een vork kunt in prikke. Haal de pan dan van het vuur en pureer het tot een gladde massa.
 4. Maak de soep af met wat peterselie en serveer er een broodje bij.

Eet smakelijk!

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

2 gedachtes over “Knolselderij-pompoensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s