Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Gevarieerd en bewust eten, iedereen is er mee bezig. Erg verstandig natuurlijk maar jezelf af en toe wat lekkers gunnen is ook belangrijk. Al is het alleen al om je zelf te feliciteren met het feit dat je de rest van de week zo gezond bezig bent geweest! Zo’n traktatie kan super motiverend werken en daarnaast ben ik van mening dat je jezelf niet altijd alles moet ontzeggen, daar is toch nog nooit iemand gelukkig van geworden? Dus: is er iemand jarig? Neem dat stukje gebak, het is niet zo dat je het iedere dag eet! Heb je een filmavond? Hup, koop die zak chips en geniet er van! Snak jij al weken naar je lievelingsgerecht maar past hij eigenlijk niet in je ‘gezonde leventje’? Nou vanaf nu wel hoor! Vul die ovenschaal met lasagne, bouw je favo burger mét kaas & bacon en geniet van je guilty pleasure. Het is goed om jezelf af en toe te verwennen met wat lekkers, des te meer reden om de rest van de week weer netjes op je eten te letten! En dus maakte wij onlangs deze belachelijk-slechte-maar-oh-zo-lekkere pizza quattro formaggi. En man man man, wat hebben wij hier van genoten!

Pizza quattro formaggi

4 personen (serveer met een frisse salade)

Ingrediënten:

 • Vers pizzadeeg van Tante Fanny
 • Vier soorten kaas, wij gebruikten:
  Cheddar, geitenkaas, blauwe kaas, mozzarella
 • Tomato frito
 • Peper, zout, Italiaanse kruiden

Bereiden:

 1. Pizza quattro formaggi

  Pizza quattro formaggi

  Rol het pizzadeeg uit en leg het op een ovenschaal.

 2. Doe wat tomato frito in een bakje en voeg peper, zout en een klein beetje Italiaanse kruiden toe. Verdeel de tomato frito over het pizza deeg, let op: niet te veel want dan blijft de pizzabodem nat.
 3. Verdeel de kaas over de pizza (harde kazen kun je eerst raspen, de rest breek in je brokjes en let op: ook hierbij niet te veel) en zet in de oven.
 4. Maak in de tussentijd een frisse salade (gemengde sla, tomaat, komkommer en een dressing op basis van olie en azijn).

Zo easy, zo lekker & we kunnen er weer een tijd tegen aan!

Deborah | Samen Bourgondisch

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s